OPERACIJA U TIJEKU

Kaos u zračnoj luci u Amsterdamu izazvao pilot koji je slučajno aktivirao alarm za otmicu

06.11.2019 u 20:26

Bionic
Reading

Zrakoplovna tvrtka Air Europe se ispričala nakon što je jedan od njenih pilota aktivirao veliku sigurnosnu uzbunu u amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol, javio je Sky News

Njegov potez izazvao je veliki kaos u zračnoj luci koju su preplavile sigurnosne i hitne službe te je dio aerodroma zatvoren te su neki letovi otkazani i preusmjereni. Zračna luka Schiphol treća je najprometnija u Europi.

Podsjetimo, nizozemska vojna policija priopćila je u srijedu da istražuje sumnjivu situaciju u avionu na amsterdamskom aerodromu Schiphol.

"Postoji sumnjiva situacija i to je sve što mogu reći", izjavio je glasnogovornik vojne policije. Odbio je imenovati avioprijevoznika ili dati dodatne detalje o istrazi, javio je Reuters.

Mediji su javili da se na aerodromu oglasio alarm i da su mnogi izlazi zatvoreni te da je veliki broj vozila hitne pomoći raspoređen u zračnu luku kao i dva bolnička helikoptera. Veliki dio aerodroma, kao i njegova željeznička stanica, evakuirani su. Dio letova je otkazan, ali aerodrom je djelomično radio.

De Telegraaf je izvijestio da je sumnjivi avion trebao letjeti za Madrid, a The Guardian kako je navodno riječ o letu kompanije Air Europa za Madrid.

Na Twitteru nešto iza 20.30 sati policija je objavila da su putnici i posada sigurno napustili avion, ali da se situacija još uvijek istražuje, prenio je Sky News.

Nizozemski mediji koji se pozivaju na neimenove izvore iz sigurnosnih službi doznali kako se možda radi o potencijalnoj talačkoj krizi.