NARUŠENO ZDRAVLJE

Vojislav Šešelj hitno operiran: 'Dobro sam, odmah su me poslali kući'

07.05.2015 u 16:53

Bionic
Reading

Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj u četvrtak ujutro je hitno operiran, potvrdilo je vodstvo radikala na današnjoj redovitoj stranačkoj tiskovnoj konferenciji

Vijest da je Šešelj hitno operiran objavljena je i na internetskoj stranici SRS-a, ali više detalja o operaciji i Šešeljevu zdravstvenom stanju nije navedeno.

'Mi još uvijek ne možemo priopćiti bilo kakve detalje. Čekamo da prođe djelovanje anestezije i da nam se javi. Pretpostavljam da ćete idućih dana imati više podataka i od liječničkog konzilija. Mi u ovom trenutku nemamo takve ovlasti', rekao je novinarima potpredsjednik SRS Nemanja Šarović.

U međuvremenu, Šešelj se javio Blicu.

'To nije bila posebno ozbiljna operacija. Završena je i dobro se osjećam i odmah sam došao kući, a nadam se da ću do ponedjeljak na posao. To je bio zahvat na predjelu desnog sinusa koji je zakazan kada su mi na licu uočene tri pojave. Dvije su ispod donje vilice', rekao je Šešelj za Blic.

Radikali su na današnjoj tiskovnoj konferenciji zahtijevali da srbijanska vlada raskine aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i prekinu pregovore s Europskom unijom ustvrdivši kako je 'cilj MMF-a uništiti srpske gospodarske gigante koji bi nakon toga bili prodani u bescjenje'. Radikali sugeriraju da se Srbija okrene suradnji s Rusijom i u 'tome traži svoj financijski oporavak'.

Haški optuženik Vojislav Šešelj se 12. studenog 2014., nakon skoro 12 godina vratio u Srbiju, nakon što je pušten na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja. On je po dolasku u Beograd izjavio da ne bježi, ali i da se neće dragovoljno vraćati u Haag.

Haško tužiteljstvo je 14. travnja zatražilo da se Šešelju hitno naloži povratak s privremene slobode u pritvor, a njegovi liječnici su u međuvremenu ocijenili da bi, zbog ozbiljnog narušenog zdravlja, vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor Haškog tribunala 'bilo ubojstvo s predumišljajem'.