'VODENI' OBRAČUN NA 101

Voditelj 'oprao' vlasnika u eteru, ali kazne nema jer je 'gazda dobar'

22.05.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Matko Antonović, poznatiji kao Matan, voditelj na Radiju 101, obračunao se jučer ujutro u eteru s vlasnikom radija Thomasom Alexanderom Thimmeom. U emisiji JuTrovanje objavio je kako je Thimme pokušao stopirati akciju Stojedinice i Crvenog križa 'Budi moja voda', u kojoj su slušatelji pozvani da na radio donesu vodu za ljude iz poplavljenih područja

Prije nego što se stopiranje dogodilo, kazao je, nazvala ga je vlasnikova supruga kako bi ga opomenula zbog 'nestašluka' koji je napravio na Facebook stranici radija. Matan je tamo objavio fotografiju iz jednog WC-a u Njemačkoj koja pokazuje koliko se nužda naplaćuje onima s malim penisom, a koliko onima s velikim. Fotografija se još uvijek nalazi na FB-u radija. Opomenut je, kaže, i zbog toga što je povodom 30. rođendana s pozornice u Tvornici kazao kako je danas 'puno važnije ono što 101-ica prešućuje, nego ono što govori u eteru'.

Matanu, ali svim ostalim zaposlenicima Stojedinice, uključujući i Daniela Berdaisa, programskog direktora, vlasnik je danas zabranio službenu komunikaciju s novinarima. Dopuštenje za razgovor dobio je tek Silvestar Vrbanac koji demantira da je Thimme zabranio akciju prikupljanja vode.

'Riječ je o nesporazumu, jer radio nije imao gdje vodu uskladištiti pa je nastala zbrka, ali to je sada riješeno i akcija normalno ide dalje', istaknuo je Vrbanec.
Upitan hoće li onda zbog klevetanja i neistina, ako je točno da Thimme nije zabranio akciju, Matan biti kažnjen, Vrbanac odgovara niječno.

'Odgovorno tvrdim da nikakvih sankcija neće biti i svi čekaju da se Matan vrati u eter. Vlasnik je dobar čovjek koji ima razumijevanja', zaključio je Vrbanac.

Od nekoliko izvora s radija neslužbeno ipak doznajemo da je Thimme, iz samo njemu poznatih razloga, pokušao stopirati cijelu priču, ali da je nakon burne prepiske mailom s dijelom zaposlenika odlučio popustiti.

Podrška Matanu, koji je otišao na godišnji odmor, na FB stranicama stiže od brojnih slušatelja koji s druge strane osuđuju Timmeov postupak.

U nekim davnim vremenima 101-ica bi odavno bila zatrpana bocama vode, a u eteru se ne bi prozivalo vlasnike zato što imaju vodu u ušima, već odgovorne za pucanje nasipa u Rajevu Selu. Ali vremena su se očito promijenila.