promjena plana

Voda u Vinkovcima poskupila 30 posto. Sad cijenu žele vratiti na staro

16.03.2023 u 16:28

Bionic
Reading

Vinkovački vodovod i kanalizacija vratit će cijenu vode i odvodnje za korisnike na razinu od prije 1. veljače ako tako odluči Skupština tog društva, izvijestio je u četvrtak taj distributer

U skladu sa zahtjevom gradonačelnika Vinkovaca, grada koji je većinski vlasnik Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, zatraženo je hitno sazivanje Skupštine radi ukidanja odluke o promjeni cijene vode, donesene 27. prosinca 2022., priopćili su iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Podsjećaju kako je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić (HDZ) predložio članovima društva, ujedno i suvlasnicima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, da se na sjednici skupštine tog društva zajedno pronađe način sufinanciranja troškova vodoopskrbe i odvodnje kroz proračune kako bi cijena vode bila što manje financijsko opterećenje za krajnje korisnike.

Vinkovački vodovod i kanalizacija s računima za veljaču građanima je poslao i odluku o povećanju cijene vode i odvodnje.

Nakon prozivki dijela javnosti te nekih oporbenih političara da je riječ o poskupljenju od 30 posto, prije nekoliko dana iz te komunalne tvrtke su priopćili da su građani prije poskupljenja metar kubični vode plaćali 0,56 eura, a nakon toga 0,73 eura te kako poskupljenje u prosjeku iznosi 5,5 eura po korisniku.

Vinkovački vodovod i kanalizacija zadužen je za vodoopskrbu i odvodnji 15 vukovarsko-srijemskih općina i gradova Vinkovaca i Otoka, u čijem je i vlasništvu.