HONDURAS

Vlasti ponovno uvele policijski sat

16.07.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Honduraška vlada ponovno je od četvrtak uvela policijski sat koji će trajati između ponoći i 5 sati ujutro po mjesnom vremenu, nastojeći spriječiti "nerede" što ih potiču skupine odane svrgnutome predsjedniku države Manuelu Zelayi, stoji u službenom priopćenju.

Zelayini pristalice, koji su nakon njegova svrgavanja s vlasti organizirali više prosvjeda, najavili su u četvrtak niz akcija, poput izazivanja nereda na ulicama i u drugim dijelovima zemlje.

Paralelno bi se trebala nastaviti misija posredovanja predsjednika Kostarike Oscara Ariasa, no bez prisutnosti Manuela Zelaye i njegova protivnika Roberta Michelettija, imenovanog na mjesto predsjednika 28. lipnja.

Micheletti je u srijedu kazao kako je spreman odstupiti s dužnosti, pod uvjetom da se Zelaya više ne vrati u zemlju", kazao je konferenciji za novinare. Micheletti, predsjednik Kongresa, imenovan je predsjednikom države 28. lipnja, nedugo nakon uhićenja, svrgavanja s vlasti i protjerivanja dotadašnjeg predsjednika Zelaye, koji je na predsjedničkoj dužnosti bio od studenoga 2005.