HSP O PRIORITETIMA

'Vlast se bavi problemima gejeva umjesto nezaposlenima'

29.12.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP) pokrenula je još u veljači 2010. potpisivanje peticije za referendum o izmjeni statuta Grada Vukovara vezano za uvođenje dvojezičnosti i ćiriličnog pisma u tome gradu, izjavio je danas u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb

Peticiju za pokretanje referenduma tada je potpisalo 6500 građana Vukovara, no nije bilo političke volje, pa čak ni kod vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, da se provede referendum, rekao je Srb na konferencii za novinstvo.

Predsjednik HSP-a prokomentirao je i izjave srbijanskog premijera Dačića koji je rekao da je Hrvatska kriva za najlošije odnose tih dviju država u posljednje vrijeme, naglasivši kako 'Srbija ima najviše problema sama sa sobom i svojom velikosrpskom politikom'.

Godinama smo upozoravali hrvatske dužnosnike da se 'u stavovima Srbije prema Hrvatskoj nije ništa promijenilo, a izražavali smo i svoje nezadovoljstvo zbog velikog prijateljstva hrvatskoga predsjednika i bivšeg predsjednika Srbije', rekao je Srb.

Hrvatska stranka prava podržava stajališta Katoličke crkve vezano za najavu uvođenja zdravstvenog odgoja u škole. HSP također zamjera koalicijskoj vlasti što toj problematici 'kao i problematici gay populacije, posvećuje više vremena nego stvarnim životnim problemima, posebno kada sve veći broj ljudi ostaje bez posla i sve teže se živi', kazao je Srb.

Predsjednik HSP-a najavio je i koaliciju na predstojećim lokalnim izborima s novoosnovanom strankom Nezavisni seljaci Hrvatske, koja je, kako je istaknuo predsjednik Mato Mlinarić, 'proizašla iz istoimene udruge i koja je bila najoštriji zagovornik rješavanja problema sela i poljoprivredne proizvodnje'.

Mlinarić je rekao da će Nezavisni seljaci Hrvatske izaći na izbore u nekoliko hrvatskih županija, a zalagat će se za razvoj hrvatske poljoprivrede, posebno da se u Hrvatskoj državno zemljište proglasi nacionalnim dobrom. Istaknuo je kako je nedopustivo da se uvozi čak 65 posto hrane jer se najveći dio može proizvoditi u Hrvatskoj.

Na novinarski upit s kim će HSP još koalirati na predstojećim lokalnim izborima, Daniel Srb je rekao da su otvoreni za sve hrvatske stranke, osim za HDZ, SDP i HSP dr. Ante Starčević.