andrija klarić

Vlasnik teretane ide u pritvor, sumnjiče ga za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti

01.02.2021 u 13:53

Bionic
Reading

Vlasnika teretane Quantum Premium Gym, privedenog u ponedjeljak ujutro zbog otvaranja tog objekta unatoč zabrani rada, policija tereti za širenje i prenošenje zarazne bolesti te će ga nakon kriminalističkog istraživanja predati pritvorskom nadzorniku

Policija je utvrdila da je teretana u II. zagorskoj ulici oko 7.45 bila otvorena protivno odluci Stožera civilne zaštite, a osim 51-godišnjeg vlasnika, tamo je zatekla četiri osobe koje su vježbale, uz još četiri osobe na ulazu u nju.

Video: Robert Anić/Pixsell

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti te će nakon istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Vlasnika teretane Andriju Klarića očekuje i ispitivanje u Državnom odvjetništvu, koje za njega može zatražiti i određivanje istražnog zatvora, o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

  • +6
Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Zbog sumnji u nepoštivanje preporuka i mjera Stožera na terenu su bili pripadnici zagrebačke policije u suradnji s područnim uredom Ravnateljstva civilne zaštite.

Klarić je još ranije na Facebooku najavio da će u ponedjeljak otvoriti teretanu jer više nikome ne vjeruje te smatra da je lockdown bio nepotreban i nije imao efekta.

Voditelj nacionalnog Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je vezano za taj incident da će policija i inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata, koji zajednički idu u ophodnje, provoditi zakon.

Taj je slučaj predmet kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, rekao je i dodao kako postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze. 'Prepustimo to institucijama', rekao je Božinović.