HND UPOZORAVA

'Vlasnik Glasa Istre pritišće novinare'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.03.2010 17:22
  • Objavljeno 26.03.2010 u 16:36
hnd zdenko duka

hnd zdenko duka

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo je zbog uplitanja novog člana Uprave i vlasnika Glasa Istre Alberta Faggiana u uređivačku politiku tog dnevnika te su ga upozorili da ne pritišće urednike i novinare

'Hrvatsko novinarsko društvo upozorava novog člana uprave i vlasnika Glasa Istre novine d.o.o. Alberta Faggiana da se ne upliće u uređivačku politiku lista i da ne pritišće urednike i novinare Glasa Istre', ističe se u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke.

HND piše da je novi vlasnik Faggian danas reagirao tekstom 'Tko tebe kruhom, ti njega kamenom' na jučerašnji komentar novinara Bojana Žižovića 'Jakovčićevo pranje ruku i mozga'. U tom tekstu Žižović zamjera istarskom županu Jakovčiću da je omogućio pozajmice što su ih istarska javna poduzeća dijelila privatnoj firmi koja je izdavala Glas Istre, a koja je završila u velikim dugovima.

Vlasnik Faggian u današnjem se reagiranju ispričava istarskom županu Ivanu Jakovčiću zbog Žižovićevog teksta, poručujući tako na koji način treba pisati, a koga se u tekstovima ne bi smjelo dirati.

'Takva intervencija kojom se obračunava s vlastitim novinarom i tako prijeti i svim ostalima loš je početak novog vlasnika lista koji bi se trebao pobrinuti da sačuva ugled Glasa Istre, radna mjesta i profesionalne uvjete rada za novinare', upozorio je Zdenko Duka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!