veza s budimpeštom

Vlakom će se od 9. prosinca ponovno povezati Osijek i mađarski Pečuh

23.11.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Osječani će ponovno nakon nekoliko godina prekida javnog prijevoza u susjedni mađarski Pečuh moći ići vlakom. Redovita željeznička linija na ovoj relaciji započinje prometovati 9. prosinca

Ponovno se upostavlja prije nekoliko godina prekinut javni prijevoz između Osijeka i mađarskog Pečuha. Redovito prometovanje na ovoj relaciji započinje 9. prosinca, najavio je to gradskim vijećnicima na posljednjoj sjednici osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, piše Osijek031.

Promotivna vožnja vlakom organizirat će se na Dan grada Osijeka, 2. prosinca. Polazak iz Osijeka je u 10.10 sati. Presjeda se potom u Belom Manastiru u 10.38 sati, a iz Pečuha se vraća u 17.10 sati. Na povratku se također presijeda u Belom Manastiru u kojega se dolazi u 18.46 sati, a polazak za Osijek je u 19.14 sati.

Pogranična prijevozna karta moći će se kupiti uz 70 posto popusta na jednosmjerna i dvosmjerna putovanja, a primjenjivat će se tijekom voznog reda 2018/2019, odnosno od ovoga prosinca do 14. prosinca iduće godine. Cijena karte u drugom razredu u jednom smjeru iznosit će 25 kuna dok će povratna biti 50 kuna, no cijena ovisi o tečaju eura.

Umirovljenici s mađarskim državljanstvom stariji od 65 godina uz predočenje osobne iskaznice ili putovnice putovat će besplatno na dijelu puta, a kartu će platiti za liniju od Osijeka do Belog Manastira, graničnog kolodvora s Mađarskom.

Osječanima će posebno zanimljiva biti veza željeznicom iz Pečuha sa Zračnom lukom u Budimpešti. Iz Pečuha i obrnuto radnim danom prometuje više od 15 vlakova uz presjedanje od jedan do tri puta, ovisno o rangu vlaka i vremenu polaska.