POGODOVANJE 'TRUBADURU'

Vlahušić zabranio DJ glazbu u Dubrovniku

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić dosjetio se kako riješiti problem ugostitelja s Bunićeve poljane, jedne od dubrovačkih lokacija s najvećom koncentracijom kafića. Nakon sastanka s predstavnicima ugostitelja i Gradskog kotara Grad, Vlahušić je donio odluku o zabrani glazbe koju puštaju DJ-i

DUBROVNIK - 'Na sastanku koji je bio iniciran idejom pronalaska zajedničkog rješenja za puštanje glazbe, dogovoreno je da se glazba i dalje pušta do ponoći, no DJ glazba, koja je stvarala najveću buku, više nije dopuštena', stoji u kratkom priopćenju koje je u povodu sastanka došlo iz Ureda gradonačelnika Andre Vlahušića, piše Večernji list.

Iz Gradske uprave nisu se potrudili objasniti što je to DJ glazba, a nije objašnjena ni razlika u količini decibela koje stvara 'DJ glazba' u odnosu na glazbene nastupe uživo.

Stvaranjem takvih razlika još jednom se pogodovalo samo jednom lokalu koji se nalazi na Bunićevoj poljani - cafe baru Trubadur - koji na svojoj terasi svake večeri ima nastupe uživo koji se ne zaustavljaju ni kada se u obližnjoj katedrali izvodi koncert komorne glazbe.

Takvim odlukama padaju u vodu sve ideje o poboljšanju turističke ponude Dubrovnika.

Što se toga tiče, ni pokretanje Dubrovačke turističke kartice, jednog od rijetkih Vlahušićevih projekata, ne ide lagano.

Iako je najavljeno da bi ta kartica, kojom bi se za 100 kuna moglo ući u gradske zidine, muzeje i druge kulturne znamenitosti, trebala zaživjeti tijekom ovog tjedna, nitko ne zna kada će se to dogoditi ni gdje će se kartica moći kupiti.

'Projekt treba odobriti Gradsko vijeće, a još smo u pregovorima oko toga gdje će se kartica prodavati', kaže direktorica TZ Grada Dubrovnika Jelka Tepšić