PENAVA O STANJU U SLAVONIJI

'Vladine mjere omogućuju da se lakše umre i gradovi napuste'

03.07.2017 u 20:20

Bionic
Reading

Ivan Penava (HDZ), gradonačelnik Vukovara, gostujući u RTL-u Danas ponovno je kritizirao Vladu Andreja Plenkovića kazavši kako ima puno lijepih riječi, ali da se na terenu u suštini ništa nije promijenilo

'Imamo dobre odnose s Vladom, ali na terenu se suštinski ništa promijenilo - nije. Puno lijepih riječi i planova krucijalno ne mijenjaju ništa. To je nastavak mjera koje omogućavaju da se na lakši način umre i gradovi da se napuste. Nismo čuli da se radna mjesta otvaraju', kazao je Penava.

Istaknuo je da sve zapinje iz nekoliko razloga, ali prvenstveno u lošim zakonima.

'Slavonija je prebogat kraj, ali resursi su nam nedostupni uslijed loših zakona. Govorimo o nemogućnosti iskorištavanja pijeska i šljunka iz naših rijeka, drvne sirovine. Sve su to posljedice osiromašivanja Slavonije. Sastao s najbogatijim Hrvatom u Švedskoj Darkom Pervanom koji kuca na vrata Vukovara, želi otvoriti radna mjesta, ali zbog nemogućnosti razbijanja državnih lobija koji očito koketiraju sa svakom vlasti - to je teže ostvariti', naveo je Penava.

Upitan zašto Borovo umire, a istovremeno su u međuvremenu otvorena tri poduzeća za proizvodnju obuće naveo je da je opet problem u državi i njenom lošem upravljanju. 'Nadam se što hitnijim rješenjima jer me strah da će brojke o biti poražavajuće. Najgore je što ćemo ostati bez sve više mladih', zaključio je Penava u RTL-u Danas.