IMA LI SUKOBA?

Vladajući se 'stisli' po pitanju trzavica na liniji Karamarko - Orepić

18.03.2016 u 13:59

Bionic
Reading

Smjene u policiji i dalje dižu tenzije između ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. 'Meni je poznato da je on ministar - ja sam to pročitao negdje, ali ministar znači i obveze i da treba rješavati probleme i ne može u nekom trenutku i sam postati problem', poručio je Karamarko jučer Orepiću. Ima li novog sukoba u Vladi i tko je tu u pravu, prokomentirali su i zastupnici vladajuće koalicije

Ima li sukoba između Karamarka i Orepića, nije želio komentirati šef Mostovog kluba zastupnika Ivan Kovačić. 'Pitajte njih', kratko je dobacio novinarima u Saboru.

Mostov Miro Bulj na tu je temu rekao: 'Ne bi trebao biti nikakav sukob, a u svakom slučaju sve je jasno - ministar je Vlaho Orepić.'

Osobno, dodaje, ne vidi nikakav sukob. 'Ako ga smeta i vidi problem, to je njegov problem', kazao je Bulj, aludirajući na Karamarka.

Podsjetimo, u HDZ-u su već nekoliko puta naglašavali kako treba doći do kadrovskih promjena u policiji. Orepić je već smijenio šefa PNUSKOK-a Marija Bertinu, a iako se u medijima pojavila vijest da je smijenjen ravnatelj policije Vlado Dominić, a to je potvrdio i Karamarko, Orepić je to demantirao.

'Ne vidim nikakvih problema - zna se jasno koje su ingerencije gospodina Karamarka u Vladi, a koje ministra unutarnjih poslova. I podržavam tu gospodina Karamarka u njegovoj ocjeni kako prvi potpredsjednik Vlade zadužen za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost ipak mora imati nekog utjecaja i mora usko surađivati s ministrom unutarnjih poslova', prokomentirao je u Saboru Ivan Tepeš.