NOVI KRUG KADROVIRANJA

Vlada smijenila ravnateljicu DHMZ-a Natašu Strelec Mahović

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 26.10.2017 15:55
  • Objavljeno 26.10.2017 u 15:55
Nataša Strelec Mahović i Branka Ivančanin-Picek

Nataša Strelec Mahović i Branka Ivančanin-Picek

Izvor: Pixsell / Autor: tportal/Pixsell

Na zatvorenome dijelu 62. sjednice Vlade, održane u četvrtak, dana je punomoć državnom odvjetništvu za zastupanje Vlade u svim upravnim sporovima koji se vode protiv Vlade, a odnose se na imenovanja i razrješenja iz djelokruga Vlade.

Također, dana je suglasnost glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske za davanje punomoći.  Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.

Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Razriješena je dosadašnja ravnateljica Državnoga hidrometeorološkog zavoda Nataša Strelec Mahović te je novom ravnateljicom zavoda imenovana Branka Ivančan-Picek.

Vlada je razriješila dosadašnjega pomoćnika ministra rada i mirovinskoga sustava Marinka Papugu, a Melitu Čičak imenovala novom pomoćnicom ministra rada i mirovinskoga sustava. Maja Kuhar, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovana je zamjenicom državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, na razdoblje od četiri godine.

Vlada je Skupštini društva Agencije Alan d.o.o. predložila izbor Krešimira Ćosića, Ante Modrića i Miljenka Filipovića za članove  Nadzornog odbora društva Agencije Alan d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci dana 21. listopada 2017. godine.

Također, Skupštini društva  Agencije Alan d.o.o. Vlada je predložila imenovanje Ivice Nekića za predsjednika Uprave i Milana Kneževića za člana Uprave društva Agencija Alan d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci dana 21. listopada 2017. godine

  • +3

Vlada raspravlja o izmjenama i dopunama Zakon o lokalnim i područnim samoupravama

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Skupštini društva  Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. Vlada je predložila izbor Miljenka Radnića za preostalog člana Nadzornog odbora društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najviše na vrijeme od šest mjeseci,                                                                                                                                                                                                         

Vlada je donijela odluku o zastupanju Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. kojom je ovlastila  Domagoja Validžića da  kao član Skupštine spomenutog društva i pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike zastupa Vladu. Stupanjem na snagu spomenute odluke prestaje važiti Odluka o zastupanju Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., od 18. svibnja 2016. godine, te je razriješen dosadašnji član Skupštine Zdeslav Matić.

Nadzornom odboru društva Imunološki zavod d.d. Vlada je predložila imenovanje Dubravka Kičića za predsjednika Uprave društva Imunološki zavod d.d., najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Glavnoj skupštini Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. predložen je izbor triju nezavisnih članova Nadzornog odbora spomenutog društva, sukladno Zakonu o tržištu kapitala. Za izbor su predloženi: Marija Zuber, Anto Bajo i Davor Zoričić.

Skupštini društva Državne nekretnine d.o.o. Vlada je predložila izbor  Ilijane Krešić Rajič i Hrvoja Ćosića za članove Nadzornog odbora društva Državne nekretnine d.o.o., sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Skupštini društva  Državne nekretnine d.o.o. predloženo je imenovanje Renate Sabo za članicu Uprave - direktoricu društva Državne nekretnine d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju.

Vlada je Dariju Juricu Vuković imenovala supredsjedateljicom Zajedničkoga povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije sukladno Ugovoru između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Indije o gospodarskoj suradnji, kao predstavnicu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na kraju, Vlada je razriješila pomoćnicu ministra uprave Jagodu Botički.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!