OSTOJIĆ O IZLASKU HSLS-A IZ KOALICIJE

'Vlada se raspada, a Kosor ne drži uzde'

Ranko Ostojić

Ranko Ostojić

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/Vecernji list

Izlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije nije izazvao velike reakcije u HDZ-u, barem ne javno

Veći broj članova predsjedništva stranke nije odgovarao na telefonske pozive, a Ivan Jarnjak je na molbu novinara Novog lista da komentira odluku HSLS-a odgovorio kako ne može, jer mu je to – »prvi glas«.

– Moram vidjeti obrazloženje HSLS-a, pa ću tek onda moći komentirati, rekao je Jarnjak

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je u Dubrovniku – prije odluke HSLS-a – rekla kako izlazak ove stranke iz koalicije ne bi bio ništa novo.

Član predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić ocijenio je da se radi o »definitivnom raspadu Vlade Jadranke Kosor koja ne samo da ne drži uzde, kako premijerka voli pričati, i ne samo da ignorira 800 tisuća potpisa, nego nije u stanju ni dogovoriti se s koalicijskim partnerima«.

Što se tiče sutrašnjeg sastanka oporbene »kukuriku-koalicije« u Belom Manastiru, predviđeno je da će se razgovarati o gospodarskoj i razvojnoj tematici, a ne o eventualnom pristupanju HSLS-a oporbenom savezu.

– Prije ikakvog stava, o tome SDP mora razgovarati s partnerima, kazao je Ostojić

Milorad Pupovac, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) o kojoj u ovom trenutku ovisi vladajuća koalicija, smatra kako 'odluka HSLS-a da istupi iz vladajuće koalicije neće značajnije utjecati niti na koaliciju niti na političku scenu u Hrvatskoj«, ali dodaje i kako mu je'»razumljiv napor Darinka Kosora da spasi HSLS i da ga još jednom pokuša pripremiti za novu koaliciju'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi