SPLITSKI HDZ ZNA MILANOVIĆEV CILJ

Vlada radi genocid mladih Hrvata i sprema ekocid Jadrana

03.04.2014 u 13:42

Bionic
Reading

Splitski HDZ-ovci okupili su novinare kako bi dali svoje mišljenje o ekonomskoj situaciji u državi: smatraju da Hrvatska više nije u recesiji nego u 'opstrukciji' te da SDP-ova vlada 'smanjuje nezaposlenost tako da iseljava hrvatsku mladost'

'Nisu valjda uzeli sebi zadatak da unište gospodarstvo do kraja, da istjeraju mlade školovanje ljude iz Hrvatske i da naprave egzodus i genocid mladih ljudi. Uskoro će uvesti i poticaje na iseljavanje!' bijesan je šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. Tvrdi i da u zemlji danas vlada 'ekonomija straha', jer nitko ne želi investirati budući da se uslijed ovakve klime boje za sutrašnjicu.

'SDP pokušava prikupiti razvojni kapital poreznim presijama, otimanjem od građana i podizanjem troškova za sve stanovnike. Osim toga, provodi iste mjere koje je provodila Italija poslije Drugog svjetskog rata, kada je otvorila svoje granice da bi ljudi našli posao u drugim zemljama', dodao je Škorić. Gradonačelnika Ivu Baldasara prozvao je 'službenikom Porezne uprave' jer osigurava jedino da novac izlazi iz Splita, dok se sam grad ubrzano približava 'seoskom gospodarstvu', a posebno ga je zaboljela Vladina odluka o ukidanju poticaja za zapošljavanje mladih.

Srećom, tu je župan Zlatko Ževrnja, koji je obećao izdvojiti 1,7 milijuna kuna iz proračuna kako bi se zaposlilo planiranih četrdesetak ljudi. Treba napomenuti da se sva ova radna mjesta nalaze u javnom sektoru - 25 u županijskoj administraciji i 16 u Zavodu za javno zdravstvo.

Ževrnja je izračunao i da je SDP-ova vlada u samo dvije godine povećala broj nezaposlenih za preko stotinu tisuća - osim onih službeno registriranih na Zavodu za zapošljavanje, tu je i tridesetak tisuća koji su odselili u inozemstvo.

Predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Hrvoje Marušić tvrdi da je Hrvatska samo za članarinu u Europskoj uniji dosad uplatila 750 milijuna kuna, a od predviđenih 3,5 milijarde dosad nije povukla - ništa.

'Možda netko ima druge planove s državom? Što kad se baci gospodarstvo na koljena i kad se raseli narod? Pa to su još 1991. i 1992. neki htjeli napraviti', slikovit je Marušić. Kazao je i da je Vlada zapela u dogovornoj ekonomiji i ne shvaća principe tržišnog gospodarstva.

Posebno zanimljiv bio je Marušićev poziv ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku da se ne igra s naftnim platformama na Jadranu, za koje ionako smatra da će koristiti jedino strancima 'i možda nekom domaćem igraču'.

'Nafta i turizam ne idu zajedno. Platforme su valjda u ime jakih svjetskih kompanija, a nauštrb čistog zraka i prirode, nauštrb otoka i Dalmacije. Dovodimo u pitanje opstojnost turizma kao jedine gospodarske grane koja trenutačno funkcionira', kazao je Marušić.