autom teško ozlijedio dijete

Vlada na telefonskoj sjednici razriješila Dalibora Šempera

01.08.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici razriješila predstojnika Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Dalibora Šempera nakon što je u petak, pod utjecajem alkohola, osobnim automobilom udario dječaka te pokušao pobjeći s mjesta nesreće

Šempera se tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće te za nepružanje pomoći. U nedjelju mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga odmah je najavila da će Šemper biti razriješen dužnosti. Dječak je teško ozlijeđen, s lomovima obje noge i jedne ruke, a zbrinut je u bolnici.

Podsjetimo, Šemper je, kako je u subotu izvijestila policija, u petak oko 20.40 svojim automobilom Suzuki Vitara u blizini Gračaca prešao na suprotnu stranu ceste i naletio na troje djece: dvoje ga je uspjelo izbjeći, no desetogodišnji dječak nije. Nakon što ga je udario i teško ozlijedio, pijani (policija mu je izmjerila 1,04 promila bez tolerancije) predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage samo na trenutak je zastao, a potom nastavio voziti u smjeru autoceste. Tportal je u subotu objavio razgovor s očevicima nesreće, četvoricom mladića iz okolice Sinja i navijača Hajduka koji su upravo u tom trenutku putovali na utakmicu u Varaždin i uspjeli uhvatiti Šempera u bijegu. Oni nisu željeli javno otkrivati svoj identitet, ali su prepričali što se dogodilo:

  • +9
Privođenje Dalibora Šempera Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

'Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu na kojem je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario', kazao je za tportal jedan od mladića. Usput je, kaže, vozač svojim automobilom pomeo i prometni znak. Po njegovim riječima, potpuno dezorijentirani vozač tek je na trenutak zastao, a potom odmah produžio prema autocesti. Dali su se u potjeru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli te natjerali da stane pokraj ceste. Shvatio je da više nema kamo.