40 minuta pod nadzorom

Što se dogodilo u Gračacu? Pijanog vozača koji je teško ozlijedio dijete i bježao uhvatila su četvorica Sinjana

30.07.2022 u 16:21

Bionic
Reading

Ličko-senjska policija u subotu je izvijestila o naletu pijanog vozača na dijete u nesreći koja se dogodila u blizini Gračaca. Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je 'htio napustiti mjesto događaja', kako stoji u službenoj policijskoj verziji

Puna istina jest da su ovog 45-godišnjaka u bijegu s mjesta nesreće sustigla i zaustavila četiri mladića, čiji je identitet poznat redakciji tportala. Oni su potom pozvali policiju i čekali njen dolazak punih 40 minuta.

'Da, svjedoci su zadržali vozača do dolaska policijskih službenika', potvrđeno je za tportal iz Policijske uprave ličko-senjske.

'Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola (1,04 g/kg bez tolerancije) osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, te zbog ne kretanja sredinom obilježene kolničke trake sišao ulijevo van kolnika i prednjim dijelom automobila naletio na dijete - pješaka koje se kretalo u suprotnom smjeru uz desni rub van kolnika.

Vozač automobila htio je napustiti mjesto događaja bez da je ozlijeđenoj osobi pružio pomoć, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili druge. Dijete je teško ozlijeđeno te je zadržano na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a vozač je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje', stoji u službenom izvješću PU ličko-senjske.

'Vozili smo dvadesetak metara iza suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, no nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario', kaže za tportal jedan od mladića, inače redom sa sinjskog područja. Usput je, kaže, vozač svojim automobilom pomeo i jedan prometni znak.

Po njegovim riječima potpuno dezorijentirani vozač tek je na trenutak zastao, a potom odmah produžio dalje prema autocesti. Dali su se u potjeru za njim, nekoliko kilometara ga pratili i na jednom pravcu sustigli, natjerali da stane pokraj ceste. Shvatio je da više nema kamo.

'Njegova prva reakcija bila je: 'Šta se dogodilo' i 'Ajme meni, razbio sam auto'. Policiju smo pozvali još za vrijeme vožnje i potom smo čekali njen dolazak najmanje 35 do 40 minuta. Objasnili su nam da u Gračacu nema prometnih policajaca nego da ih moraju poslati skroz iz Gospića', dodaje sugovornik tportala.

U samoj policiji potvrdili su nam da su njihovi službenici na intervenciju doista došli iz Gospića. Između ostalog i zbog administrativne podjele: grad Gračac, naime, na području je kojeg pokriva Policijska uprava zadarska, a već kilometar izvan njega - odnosno mjesto na kojemu se dogodila nesreća - u nadležnosti je Policijske uprave ličko-senjske.

Policiju u Gospiću upitali smo je li, osim na alkohol, ovog vozača testirala na prisutnost droge u organizmu. Kazali su da nisu.'