borba protiv koronavirusa

Vlada odobrila 2,25 milijuna kuna Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.02.2020 14:21
  • Objavljeno 27.02.2020 u 11:10
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Vlada je na sjednici u četvrtak odobrila Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" 2.250.000 kuna za financiranje nabave devet uređaja za umjetnu ventilaciju, kako bi se osigurali nužni preduvjeti za sprječavanje daljnjeg širenja i liječenje od koronavirusa

Trenutno je u svijetu potvrđeno više od 80.000 zaraženih osoba s tendencijom daljnjeg širenja, a u Hrvatskoj COVID-19 virus potvrđen je 25. veljače, zasad ima troje oboljelih s tendencijom daljnjeg širenja.

S obzirom na ozbiljnost situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" provest će, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, postupak žurne nabave uređaja za umjetnu ventilaciju.

Ministar zdravstva Vili Beroš iznio je kronologiju pojave i širenja koronavirusa u svijetu i Hrvatskoj te podsjetio na sve poteze koje su poduzeli Vlada i Ministarstvo zdravstva kako bi Hrvatska spremno dočekala pojavu te bolesti.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da hrvatski turizam zasad ne trpi štete od koronavirusa, a znatniji pad turista dogodio se jedino na istočnim tržištima - u Kini i Koreji.

Trenutno je u Hrvatskoj 24.500 turista, što je tri posto više nego u isto vrijeme lani, a za špicu sezone još nema nikakvih otkaza.

Utjecaj koronavirusa vidi se jedino kod kongresnog turizma i u blagom smanjivanju bookinga, ali to je posve očekivano, kaže Cappelli.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!