zdravko marić

'Vlada će se u najkraćem roku očitovati o prijedlogu za opoziv Martine Dalić'

07.03.2018 u 13:53

Bionic
Reading

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je izjavio kako će se Vlada očitovati o prijedlogu oporbe za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić u najkraćem mogućem roku.

'Kad stigne taj prijedlog za opoziv, Vlada će se o tome očitovati. S velikom sigurnošću možemo reći da će se Vlada u najkraćem mogućem roku očitovat', kazao je Marić upitan ima li Dalić potporu Vlade.

Na pitanje što očekuje od sastanka vjerovnika Agrokora u Zadru, Marić je rekao da nije u tome i ne može to komentirati.

'Nisam u tome da bih mogao više komentirati. Znam iz medija da su dolje, nisam informiran o detaljima', rekao je Marić odgovarajući na upite novinara na rubu konferencije Europske investicijske banke i HNB-a o ulaganjima.

Izvanredna uprava je u utorak navečer s Privremenim vjerovničkim vijećem otišla u Zadar, gdje će obaviti dvodnevne razgovore o prvom nacrtu nagodbe, kako bi do 10. travnja stigli do završnog plana.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ciljevi su tog sastanka, kako su jučer kazali u Agrokoru, potpuno razumijevanje prijedloga nacrta nagodbe, razumijevanje potreba svake od skupina vjerovnika i pregovaračkih pozicija, kako bi se nakon toga razlike smanjile i izradio plan nagodbe koji će imati široku podršku.

Također, s vjerovnicima će se prodiskutirati još neka važna otvorena pitanja koja je potrebno riješiti kako bi se ubrzalo postizanje nagodbe, poput primjerice angažiranje savjetnika vjerovničkog vijeća, koji su potrebni kako bi osigurali i potvrdili da prijedlog nagodbe vjerovnike tretira na fer i pravičan način.