posebna sjednica

Vlada će Kninu oprostiti dug i pokloniti nekretnine, a evo što im neće ispuniti

04.08.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Nekoliko dana uoči današnje sjednice Vlade u Kninu, tportal je objavio kompletan popis svih zahtjeva Grada Knina, točnije prijedlog dnevnog reda s 11 točaka kojeg je gradonačelnik Marko Jelić predložio Plenkovićevoj vladi. Uvidom u zasad utvrđen dnevni red jasno je da će Vlada Kninu oprostiti dug od 900 tisuća kuna, da će Gradu darovati državni prostor za proširenje dječjeg vrtića, da će Kninjani dobiti još neke državne nekretnine, ali se čini kako nekoliko zahtjeva Vlada ipak neće ispuniti

Iako je gradonačelnik Knina Marko Jelić Vladi predložio proglašenje Dinare parkom prirode 'jer bi to bio najbolji poklon za 22. obljetnicu Oluje', izgleda da od toga zasad neće biti ništa. Sudeći barem prema objavljenom dnevnom redu sjednice Vlade koja se održava u petak u 14 sati.

Doduše, Vlada je napomenula kako postoji mogućnost proširenja dnevnog reda na samoj sjednici tako da se zasad ne zna ni hoće li biti prihvaćen zahtjev Grada Knina da im Vlada financira izradu projektne dokumentacije za infrastrukturno opremanje poslovne zone Oćestovo, te hoće li se HŽ odreći željezničkog kolosijeka koji prolazi centrom grada gdje Kninjani planiraju napraviti veliko parkiralište.

Sve prijedloge koje je Grad Knin uputio Vladi možete vidjeti OVDJE.

Nakon Vukovara i Siska, Vlada Andreja Plenkovića dan uoči proslave obljetnice akcije 'Oluja', u Kninu će danas (petak, 4. kolovoza) održati sjednicu na kojoj će dobar dio dnevnog reda biti posvećen pomoći Gradu Kninu i budućim gradskim i županijskim projektima.

Osim toga Vlada će u Kninu na posebnoj sjednici usvojiti prijedlog novoga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji objedinjuje statusna i materijalna prava svih branitelja i stradalnika.

Prema pisanju medija, novosti u braniteljskom zakonu državni će proračun koštati više od pola milijarde kuna, točnije - 525 milijuna.