IVICA VRKIĆ

'Vjerujem u spremnost Osječana na promjenu'

19.05.2013 u 20:09

Bionic
Reading

Po večerašnjim izlaznim anketama, u drugi krug utrke za osječkog gradonačelnika ulaze Krešimir Bubalo (HDSSB), za kojega je takav rezultat očekivan, te nestranački kandidat Ivica Vrkić, koji je zadovoljan rezultatima i najavljuje pobjedu u drugom krugu

U izlaznim anketama Krešimir Bubalo iz HDSSB-a ima 36,11 posto, a nestranački kandidat Ivica Vrkić, kojega podržava koalicija SDP - HNS - HSU, osvojio je 28,69 posto glasova birača.

Krešimir Bubalo, koji je funkciju gradonačelnika i dosad obnašao, a prije toga je bio osječko-baranjski župan, rekao je kako su rezultati očekivani. Izrazio je uvjerenje da će nakon drugog lipnja aktualna vlast nastaviti započete projekte i početi s ostvarivanjem novih. Dodao je kako je protekle četiri godine bilo važno sanirati gradske gubitke te da će sada biti lakše ostvarivati započete projekte.

Ivica Vrkić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom, dodavši kako, premda se radi o izlaznim anketama, one mnogo govore. Prije svega, rekao je, 'očito da je došlo vrijeme za promjenu vlasti u Osijeku, što će se i dogoditi nakon 2. lipnja'. Prvo poluvrijeme je prošlo, utrku nastavljamo, rekao je Vrkić.

Kandidat HDZ - HSP AS Dražen Vidović, koji je po izlaznim anketama osvojio treće mjesto s nešto više od 11 posto glasova, u razgovoru za Hinu rekao je kako ne bi komentirao izlazne ankete. 'Pričekajmo konačne rezultate', rekao je Vidović.