ŠTRAJK U DEŽELI

Višesatna čekanja na granici sa Slovenijom

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 28.09.2010 09:47
  • Objavljeno 28.09.2010 u 08:10
bregana, gužva, naplatne kućice, autocesta

bregana, gužva, naplatne kućice, autocesta

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Na granici sa Slovenijom teretna vozila čekaju na prijelaz satima, a osobna vozila i do sat vremena, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Mokrih i skliskih kolnika ima u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Slavoniji i na sjeverozapadu zemlje, posebice na autocestama: A 1, od Gospića do tunela Sveti Rok, A 2 Zagreb-Macelj, od Krapine do Jankomira i na A 3 Bregana -Lipovac, od Ivanje Reke do Novske.

Za sav je promet zbog oštećenog mosta zatvorena cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad - Martinska Ves- Kutina-Novska - Jasenovac ili čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak.

Zbog sanacije nasipa zatvorena je županijska cesta ŽC 3069 Strmec Bukevski (Ž 3069)-Obed.

Poplavljene su i zatvorene županijske ceste: ŽC 3282 Orlovac-Dražica, ŽC 3318 Kraljeva Velika-Piljenica i ŽC 3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu ceste).

Na zagrebačkoj obilaznici, između čvora Kosnica i čvora Buzin, i na autocesti A 4, u zoni nadvožnjaka Kraljevečki Novaki, zbog radova, ograničenje brzine je 80 km/h.

Od 16 do 19 sati, za sav promet zatvorena je dionica ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Obilazak je: D 1 Bruvno-Mazin-Dobroselo-D. Lapac-D218.

Zbog sanacije klizišta na državnoj cesti D 116, oko 3 km od Hvara prema Starom Gradu, u dužini od 100 m vozi se jednim trakom, naizmjence.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su: - D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec. - čvor Umag na Istarskom ipsilonu (obilazak je državnom cestom D 200 preko Plovanije (do 15.10.2010.), dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su: - D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do tri i pol tone.

Čekanja za teretna vozila na graničnim prijelazima: Macelj (na ulazu oko sedam sati, a na izlazu oko osam sati), Bregana (na ulazu oko tri sata, na izlazu oko osam sati), Razvor (u oba smjera oko četiri sata), na Lupinjaku (oko 20 min.), Dubrava Križovljanska (ulaz oko pet sati, a izlaz oko četiri sata) i Trnovec (kod Čakovca) oko sat vremena.

Na izlazu za osobna vozila, zabilježena su čekanja na GP-ima: Bregana i malogranični prijelaz Bregana (oko 30 min), a u oba smjera na Maclju (čekanja oko sat vremena).

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi