STRAVIČNA NESREĆA

Više poginulih u prevrtanju autobusa na autocesti A1

23.06.2012 u 10:05

Bionic
Reading

Više je osoba poginulo, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u prevrtanju autobusa koje se dogodilo jutros oko četiri sata na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani, izvijestila je Ličko-senjska policija

U prevrtanju autobusa jutros oko 3,50 sati na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani poginulo je sedam osoba, dok su 42 osobe ozlijeđene, a prema još nepotvrđenim informacijama svi stradali su češki državljani, doznaje se u Centru 112.

Prema prvim policijskim informacijama, autobus pun čeških putnika probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak i prevrnuo se na bok, rekao je Hini voditelj smjene Centra 112 Mladen Majsec.

Opća bolnica Gospić zbrinula je sve ozlijeđene pacijente. U Gospić je stigao oko 5,50 sati helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji će nakon prve obrade pacijenata one s najtežim ozljedama prevesti u zagrebačku Kliničku bolnicu Dubrava.

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da je zbog te nesreće dionica autoceste od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica zatvorena za sav promet u smjeru Splita. Obilazak je čvor Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica.

Dopunjeno:

Ravnateljica bolnice Marija Ilijevski rekla je Hini da se pacijente obrađuje na više punktova i po pravilima struke te da bolnica ima dovoljno liječnika i drugog medicinskog osoblja. U gospićku bolnicu stiglo je nekoliko kirurga iz Karlovca i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević .

U prevrtanju autobusa jutros oko 3,50 sati na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani poginulo je sedam osoba, dok su 42 osobe ozlijeđene

Prema podacima Centra 112, autobus pun čeških putnika na putu prema Zadru probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni trak i prevrnuo se na bok.

U toj nesreći nisu sudjelovala druga vozila.

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni očevidom koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Zdravko Car.

Zbog te nesreće promet autocestom Zagreb-Split prekinut je od jutros u oba smjera, između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, izvijestio je HAK.

Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto.