fešta iza rešetaka

Vidošević više nije na poreznom stupu srama jer je pobijedio Poreznu upravu na sudu

03.11.2022 u 07:54

Bionic
Reading

Nadan Vidošević lani je bio na listi poreznih dužnika s dugom većim od 12 milijuna kuna, a ove godine ga nema. Bivši šef Hrvatske gospodarske komore (HGK) uspio je u "borbi" protiv Porezne uprave dok je u zatvoru na odsluženju kazne od osam godina po nepravomoćnoj presudi u aferi Remorker

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila je za Jutarnji list da su na Upravnom sudu uspjeli ukinuti pravomoćno porezno rješenje i navela da je jedan dio povukla sama Porezna uprava, a da je u "ostatku rješenje ukinuto". Porezna uprava utvrdila je nesrazmjer imovine i primanja koji je iznosio 33,4 milijuna kuna, ali je Vidošević s odvjetnicima uspio dokazati da je od toga zakonski stekao 24,2 milijuna kuna.

Država je radi tog potraživanja upisala zabilježbu od 12,4 milijuna kuna na nekretninu koja glasi na Vidoševića u Delnicama, ali postupak naplate nije pokrenut.

Za Jutarnji list su sa Općinskog suda u Rijeci potvrdili da nekretnini stoji zabilježba, ali da Republika Hrvatska nije u ovom predmetu poduzimala radnje.