guta gorivo u svemirskim količinama

[VIDEO] Rus u 'kockicu' ugradio mlazni pogon iz MiG-a 23 i unatoč potrošnji oduševio entuzijaste

16.10.2018 u 20:19

Bionic
Reading

Ruski entuzijast Igor Negoda ovih dana na društvenim mrežama upriličio je premijeru svojeg BMW-a 'kockice' na mlazni pogon i time postao globalna internetska zvijezda

Negoda je, naime, u svoj BMW 'kockicu' ugradio turbostarter mlaznog motora iz lovca tipa MiG-23, piše portal TV Zvijezda, a prenosi Russia Beyond The Headlines.

'Što je sposoban turbostarter MiG-a 23, ugrađen umjesto standardnog motora s unutarnjim izgaranjem u BMW-u? Motor s unutarnjim izgaranjem je izbačen, zato je sada ovdje plinska turbina, odnosno turboosovinski motor', pojasnio je na YouTubeu ruski entuzijast, dodavši kako njegov limeni ljubimac nakon ugradnje zrakoplovnih dijelova 'guta gorivo u svemirskim količinama'.

Iako svoj automobil nije uspio dotjerati do 100 km/h, Negoda je odlučio driftati dok ne ostane bez guma, što su podržali i ostali entuzijasti koji su ruskom 'inovatoru' dali i nekoliko savjeta kako bi BMW na mlazni pogon dosegnuo željenu brzinu.

Negodin BMW troši gorivo poput svemirske letjelice Izvor: Društvene mreže / Autor: Igor Negoda

'Nemaš čemu više težiti. Savršenstvo je postignuto', poručio je Igoru jedan od komentatora.

U međuvremenu su neki korisnici savjetovali da se Igora postavi na dužnost predsjednika Roskosmosa, državne tvrtke koja je ključna u tamošnjoj organizaciji ruskog svemirskog programa.