POBJEĐUJE AMERIČKU KONKURENCIJU

[VIDEO] Putin proglasio najbolji lovački avion na svijetu: Ništa ne može letjeti kao naš Su-57

22.03.2019 u 21:49

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin uvjeren je kako je u ovom trenutku višenamjenski lovac pete generacije, koji potpisuje konstruktorski ured Suhoj, najbolja borbena letjelica na svijetu

'U ovom trenutku Su-57 je najbolji zrakoplov, najbolji u cijelom svijetu. Kako po svojim tehničko-taktičkim karakteristikama, tako i po naoružanju koje može nositi. Ništa ne može letjeti kao naš zrakoplov', izjavio je u srijedu Putin prilikom susreta s pobjednicima natjecanja Lideri Rusije.

Ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov nedavno je izjavio kako bi ruski lovac Su-57 pobijedio u hipotetičkoj zračnoj konfrontaciji s američkim zrakoplovom F-35 Lightning II, piše list Vzgljad, a prenosi portal Russia Beyond the Headlines.

Svjetska premijera ruskog lovca pete generacije Su-57 održat će se na zrakoplovnom sajmu u Parizu sredinom lipnja 2019. godine. Zrakoplov tipa Su-57 je višenamjenski lovački avion pete generacije konstruiran upotrebom tehnologije koja omogućava smanjenu radarsku nevidljivost.

Su-57 ima mogućnost letenja nadzvučnom brzinom u režimu rada motora bez dopunskog sagorijevanja, odnosno tzv. superkrstarenje, visoke performanse leta, napredne funkcije te visoku integraciju opreme i računalne podrške, a u stanju je suprotstaviti se američkim lovcima pete generacije poput F-22 Raptora i F-35 Lightninga II.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Haci Productions

Cilj programa Su-57 je zamjena zrakoplova Su-27 i MiG-29 u eskadrili ruskog ratnog zrakoplovstva.

Britanski novinari su prilikom opisivanja naoružanja koje može ponijeti ovaj ruski zrakoplov upozorili da se radi o letjelici koja je projektirana za 'treći svjetski rat'.

Zrakoplov Su-57 može nositi rakete zrak-zrak dometa 300 kilometara te najnovije rakete zrak-zemlja i zrak-more, koje lete hiperzvučnom brzinom tipa Kinžal.