MEĐUNARODNE VOJNE IGRE

[VIDEO] Pogledajte majstorije s tenkovskog biatlona kraj Moskve

03.08.2017 u 06:41

Bionic
Reading

Ovog tjedna na vojnom poligonu Alabino nedaleko Moskve započeo je tenkovski biatlon u okviru međunarodnih Vojnih igara u kojem sudjeluju pripadnici čak 19 vojski, među kojima su ruska, kineska, indijska, iranska, mongolska, bjeloruska, zerbejdžanska, venezuelanska i srpska vojska

U okviru 15-dnevnog natjecanja tenkovskog biatlona, tenkovske ekipe iz 19 zemalja se u 28 disciplina natječu u savladavanju prepreka te u preciznosti paljbe tijekom same utrke.

Cilj utrke prvog dana natjecanja bio je da ekipe prođu posebnu trasu, svladaju prepreke poput nasipa i protutenkovskog jarka, što prije prođu visokobrzinsku trasu te da pogode mete na udaljenosti od 1.600 i 1.800 metara, kao i da strojnicom pogode zračnu metu.

U utrci koja je održana prvog dana pobijedila je ruska ekipa koja je srušila rekord prošavši stazu za 19 minuta i 10 sekundi, ne promašivši pritom niti jednu metu.

Ruske posade zasad su pokazale najviše Izvor: Društvene mreže / Autor: RT

Natjecanja se ove godine, pored zemlje domaćina, po prvi put održavaju i u Kazahstanu, Azerbejdžanu, Kini i Bjelorusiji.

Natjecanja se održavaju nedaleko Moskve Izvor: Društvene mreže / Autor: Ruptly TV

Naši susjedi Srbi tijekom dosadašnjeg dijela natjecanja se nisu proslavili, osobito ne u disciplini 'poljska kuhinja' u kojoj su vojni kuhari imali zadatak na streljani pogoditi metu iz automatske puške s udaljenosti od 100 metara.

U natjecanju sudjeluju vojske iz 19 zemalja Izvor: Društvene mreže / Autor: Ruptly TV

Natjecatelji Vojske Srbije bili su, naime, posljednji.

Ovo su, inače, treće po redu Međunarodne vojne igre. Zamišljene kao jedan od oblika borbene obuke vojske, one su postale sjajna predstava i izazvale su velik interes u Rusiji, ali i šire.