SB-1 DEFIANT

[VIDEO] Ovaj će helikopter zamijeniti legendarne Apache i Blackhawk, a uskoro ima premijerni let

31.12.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Američke tvrtke Sikorsky i Boeing ovih su dana najavile kako će njihov koncept helikoptera SB-1 Defiant doživjeti svoju premijeru početkom 2019. godine, a riječ je o letjelici koja se zajedno s Bellovim V-280 Valor bori na natječaju američke vojska koja namjerava umiroviti jurišne AH-64 Apache te višenamjenske helikoptere UH-60 Blackhawk

Kako piše ugledni američki portal Defense News, tvrtke Sikorsky i Boeing proteklog tjedna su najavile premijerni let svog novog helikoptera SB1-Defiant koji je kasnio zbog tehničkih poteškoća.

Defiantov suparnik iz dizanjerskog ureda tvrtke Bell s oznakom V-280 Valor odradio je svoj premijerni let još u prosincu 2017. , a oba helikoptera se bore na natječaju američke vojske koja do 2030. godine namjerava umiroviti kultne letjelice AH-64 Apache i UH-60 Blackhawk, a čija dva primjerka je nedavno američka vojska odlučila donirati Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

Prema najavama proizvođača, Defiant bi trebao letjeti brzinom većom od 460 km/h, a njegova transportna varijanta može prevesti 11 vojnika ili osam ranjenika. Naoružanje, maksimalni i borbeni dolet još uvijek su tajna, iako tvrtke Boeing i Sikorsky ističu kako bi oni trebali biti bolji od onih kojima se mogu pohvaliti aktualni helikopteri.

Prema nepotvrđenim informacijama, Defiant bi trebao biti naoružan moćnim topom smješetnim ispod nosa helikoptera, dok bi na potkrilnim nosačima nosio razne vrste projektila.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Weapons Of The World

Proizvođači otkrivaju kako će novi helikopter biti brži, tiši i većeg plafona leta, dok će zbog povećanih manevarskih sposobnosti Defiant biti zantno učinkovitiji u borbama u urbanom okruženju. Pored toga, konstruktori iz dizajnerskih ureda Boeinga i Sikorskog poradili su i na boljim mogućnostima nadopune gorivom.  

SB-1 Defiant je, inače, nastao na konceptu tvrtke Sikorsky naziva X2 koji se temelji na koaksijalnim rotorom od dva seta krakova koji su postavljeni jedan iznad drugog s različitim smjerovima kretanja koji smanjuju vibracije i omogućuju veću stabilnost pri većim brzinama.