novi problemi

[VIDEO] Neredi u Kosovskoj Mitrovici: Krenula akcija protiv švercera, pa Srbi izašli na ulice. Ranjeni muškarac bori se za život, kamenovana policija uzvratila šok-bombama

13.10.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon što je kosovska policija, tj. jedinica za ekonomski kriminal jutros u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice provela veliku akciju protiv krijumčarenja upavši pritom u velik broj trgovina, na ulicama se okupio velik broj građana i došlo je do nereda

Zbog prosvjeda građana policija je u jednom trenutku upotrijebila suzavac i šok-bombe, a gradom su odzvanjale i sirene za uzbunu, javlja RTS.

Više automobila je oštećeno, a jedan je zapaljen u Sjevernoj Mitrovici. U prijepodnevnim satima situacija u centru Kosovske Mitrovice se smirila, a građani se polako razilaze. Glavno križanje u sjevernom dijelu grada i dalje je blokirano kamionima.

Prema pisanju srbijanskih medija, jedan je Srbin usrijeljen s leđa u Zvečanu te se nalazi u teškom stanju.

'Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Ozlijeđeni su mu lopatica i rebro, spremamo se u operacijsku salu kako bismo mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju, rekao je za Kosovo online ravnatelj KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek. Taj portal doznaje kako je ranjeni muškarac ustrijeljen s leđa.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na sastanak sa Srbima s Kosova, objavio je RTS, a sastanak bi se trebao održati u 15h.

Kosovska policija u priopćenju je navela da je u 'ranim jutarnjim satima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe'.

Kako se navodi u priopćenju, 'akcija se provodi u regiji Prištine, Peći, Južne i Sjeverne Mitrovice'.

'Svi policijski postupci provode se u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni i poslovni prostori i skladišta. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz', tvrdi se u priopćenju.