trzavice među partnerima

[VIDEO] Natalija Martinčević iz Reformista zaprijetila: 'Imamo određenih problema u koaliciji. Ako se stvari neće razvijati kako želimo, razmislit ćemo o daljnjoj suradnji s HDZ-om'

08.07.2022 u 15:21

Bionic
Reading

Lijeve stranke u inicijativi za ubacivanje prava na pobačaj u Ustav, podržali su danas i Reformisti koji su dio vladajuće koalicije. Njihova Natalija Martinčević pritom je dala naslutiti da među koalicijskim partnerima neke stvari zapinju

Natalija Martinčević iz Reformista, koji su dio vladajuće koalicije, poručila je da njena stranka snažno podržava incijatvu za stavljanje pravo na pobačaj u Ustav.

„Danas smo u Hrvatskoj pod stalnim i sve jačim pritiskom da se ovo pravo ženama ograniči ili čak u potpunosti onemogući. S jedne strane imamo akcije aktivista Hoda za život s vrlo opasnim porukama, a s druge strane, što je još opasnije, situaciju da žene u državnim institucijama ne mogu ostvariti svoja, zakonom zajamčena, prava kroz tzv. priziv savjesti liječnika”, istaknula je. Smatra da liječnici u svoje privatno vrijeme, u svojim privatnim klinikama to mogu, ali ne u državnim bolnicama na državnoj plaći nego da tada moraju poštovati zakone. Najavila je i punu podršku Reformista dođe li do referenduma.

Upitana što će to značiti za buduću suradnju s vladajućima, Martinčević je odgovorila kako su se po ovom pitanju jasno odredili, a da će o daljnjoj suradnji u koaliciji vidjeti. „Imamo određenih problema. Mi smo vrlo konstruktivno kritični i u Saboru, želimo biti korektiv ovoj Vladi, a ako se stvari ne budu razvijale u smjeru u kojem mi želimo, za što ima naznaka, razmislit ćemo o sljedećim koracima i daljnjoj suradnji s HDZ-om”, najavila je, nezadovoljna što se projekt Sjever ne realizira.

Martinčević iskoristila je presicu o pobačaju za obračun sa HDZ-om Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/Pixsell