spominju i objekt u savi

[VIDEO] MUP Srbije objavio rekonstrukciju kretanja Mateja Periša: 'Nestanku nije prethodio nikakav sukob ni tučnjava'

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 12.01.2022 15:59
  • Objavljeno 12.01.2022 u 15:57
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, Splićanina koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca. Osim priopćenja objavili su i nove snimke nadzornih kamera

Iz MUP-a Srbije su poručili da su nakon pregleda stotina sati materijala s nadzornih kamera utvrdili kretanje Mateja Periša od izlaska iz Beton hale u 1.43 do silaska do rijeke Save u 1.52, kada mu se gubi svaki trag.

Na snimci rekonstrukcije spominju i objekt koji je nakon silaska Mateja prema rijeci snimljen nadzornim kamerama u samoj rijeci Savi.

'Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona', rečeno je na snimci.

Rekonstrukcija Matejevog kretanja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP Srbije

Priopćenje MUP-a Srbije prenosimo u cijelosti:

Ministarstvo unutarnjih poslova apelira na medije i poziva ih da se suzdrže od objavlјivanja netočnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državlјanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu. Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okolice i na temelju njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata poslje ponoći, odakle mu se gubi svaki trag. Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksiste kojega je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednom drugom osobom. Nestanku nije prethodio nikakav sukob, ni tuča.

Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijatelјima koji su te večeri bili sa njim, osoblјem kluba, svim svjedocima i da je na osnovu svih izjava isklјučena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli. U potragu su između ostalih uklјučeni i pripadnici PU za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavlјen, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac. U cilјu pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaviještene su i policije zemalјa u okruženju.

  • +34
  • +31

Beograd: Žandarmerija uz pomoć ronioca pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Još jednom apeliramo na medije i pozivamo ih da se zbog osjetlјivosti teme, suosjećanja sa roditelјima i obitelji nestalog mladića, i remećenja dalјeg tijeka istrage - ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku, stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!