i dalje traje potraga

Matejev otac progovorio o istrazi i navodima o drogi: 'On je sportaš, svatko tko zna mog sina zna odgovor...'

07.01.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, i dalje traje, a sve dežurne službe MUP-a Srbije rade na slučaju. Nenad Periš, otac nestalog mladića, u razgovoru za Nova.rs, govori o svim okolnostima koje prate slučaj

Nestanak 27-godišnjeg Mateja pratile su čudne okolnosti, a gotovo da se svakog dana pojavi neka nova informacija i nada da će slučaj konačno biti riješen. Periš, inače međunarodni vaterpolo sudac, u razgovoru za Nova.rs osvrnuo se na neke nove informacije koje su se pojavile u javnosti.

Nestali Splićanin 31. prosinca bio je u klubu "Gotik". Njega su te večeri snimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a jedna od njih i trenutak kada na šetalištu ispod Brankovog mosta zaustavlja taksi. Na snimci Matej kratko razgovara sa taksistom, a potom nastavlja trčati.

Periš kaže da razgovor s taksistom nije pretjerano pomogao u istrazi.

'Meni se čini da svatko, tko je bio u kontaktu s Matejem tu večere, može doprinijeti informacijama kuda se on kretao i gdje je htio otići. Mislio sam da mu je rekao ulicu ili adresu.. Kako se i vidi, on je zaustavljao taksi, i kad je automobil stao, Matej je htio otvoriti stražnja vrata za putnike. Nakon toga prebacio se prema prednjim sjedištima. Vidio sam da komunicira s taksistom i mislio sam da mu je eventualno rekao odredište, ali su mi iz policije rekli da ta situacija nije značajno promijenila ili rasvijetlila nešto. Ne mogu reći šta mu je rekao, ali mi je policija rekla da taj događaj nije biomtakav da bi promijenio situaciju', kaže Periš.

  • +19
Potraga za Matejem Perišem Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović nedavno je izjavio da je policija navodno kod grupe mladića iz Splita pronašla nedozvoljene supstance. Njegov otac ističe da je Matej sportaš i da je vodio takav život.

Pogled na Beton Halu i klub Gotik u kojem je zadnji put viđen Matej Periš Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages

'Svako tko zna Mateja, znao bi odgovor na ovo pitanje. Matej je, zasigurno, mladić koji je, prije svega, sportaš. On je bio u treningu, nije pušač. Mlad čovjek koji je imao svoj put, završio je fakultet, bavio se sportom, preko ljeta vozio brodove. Nisam čitao što se pisalo, ali o tim navodima mogu reći da sam siguran da on to ne uzima i da to nije posljedica ove tragične situacije. Matej je primjeren mladi čovjek, posvećen svom poslu. Oni su došli u Beograd proslaviti i zabavljati se. Ako je nešto bilo, to je jedino alkohol', kaže Periš.