objašnjeno

[VIDEO] Ministar Filipović o tituli: Nikada od nikoga nisam tražio da me se oslovljava titulom, ali sve je to u konačnici nevažno

13.05.2022 u 14:12

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na konferenciji za medije u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici iskoristio je priliku te objasnio je li uopće od djelatnika ministarstva tražio da ga se oslovljava titulom izv. prof. dr. sc.

'Ekonomija je način mog života. Ovo je za mene velika čast i odgovornost i učinit ću sve da pridonesem uspjesima naše Vlade', rekao je jučer u HTV-ovoj emisiji Druga strana ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Škola za ministre, kaže, ne postoji, a naglašava kako je Ministarstvo gospodarstva veliki resor, te priznaje kako ne zna sve i otvoren je za suradnju s vrhunskim stručnjacima.

Ministar Filipović našao se danas na konferenciji za medije u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje su predstavljeni natječaji sufinancirani iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u okviru poziva Provedba projekata za održivo gospodarenje otpadom koji se odnose na izgradnju i opremanje postrojenja za biološku obradu odvojeno sakupljenog biootpada i sanaciju zatvorenih odlagališta neopasnog otpada.

Filipović je iskoristio priliku te je progovorio nekoliko riječi o svojoj titluli profesora.

'Nikada nikog nisam tražio da me se oslovljava titulom, čak ni svoje studente na fakultetu, što je lako provjerljivo', izjavio je Filipović i Nacionalnoj knjižnici. Naglasio je da zbog intenzivnog rasporeda nije imao prilike upoznati sve djelatnike ministarstva, no uspio je obići tri kata zgrade.

'Zamolit ću vas da i njih pitate kako smo komunicirali i što oni imaju o tome reći. Što se tiče mog službenog potpisa, uobičajeno je da akademska titula ide uz službeni potpis na službenim dokumentima. Sve je to u konačnici nevažno kad uzmete u obzir energetsku situaciju hrvatske i sve ono što činimo... ...važno je raditi na dobrobit sugrađana, a ne se baviti takvim stvarima', zaključio je Filipović.

Cijelu izjavu Davora Filipovića možete pogledati u nastavku.

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl