KRENUO NA SUSRET S MERKEL

[VIDEO] Kakva blamaža: Crnogorskog premijera vratili s albanske granice, nije cijepljen, a nije imao ni test

14.09.2021 u 14:23

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić u utorak ujutro vraćen je s graničnog prijelaza Božaj prema Albaniji jer nije cijepljen, a sa sobom nije imao ni PCR ni brzi antigenski test

Na društvenim mrežama objavljen je videozapis u kojemu se vidi kako se službeno vozilo s predsjednikom crnogorske vlade i njegovom pratnjom okreće na graničnom prijelazu i vraća prema Podgorici, prenosi CDM.

Kako bi stigao na sastanak s regionalnim čelnicima i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel koji se u 16 sati održava u Tirani, Krivokapić se morao testirati, nakon čega je u Albaniju otputovao vladinim avionom.

Krivokapić je u studenom 2021. izjavio da je koronavirus prebolio 'na nogama' i da je to saznao kada je napravio test na antitijela. Potkraj srpnja izjavio je da će se cijepiti 'kad antitijela budu spala na mjeru koja je nedopustiva'.

Prosvjed u Crnoj Gori Izvor: Profimedia / Autor: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Državljani svih zemalja koji ulaze u Albaniju od 6. rujna moraju imati dokaz o cijepljenju prije najmanje 14 dana, negativan PCR test ne stariji od 72 sata, brzi antigenski test do 48 sati ili potvrdu o preboljenju koja vrijedi do šest mjeseci od ozdravljenja.