akcija kod brača

[VIDEO] Drama na trajektu: Muškarac se bacio u more, posada spustila brod za spašavanje

02.01.2022 u 19:07

Bionic
Reading

Prava drama odvijala se u nedjelju iza 17 sati na trajektu Juraj Dalmatinac. Sve se događalo nekoliko milja na moru pred Supetrom.

Naime, putnici s ovog broda uočili su muškarca koji se bacio u more. Informaciju je za Dalmacija danas potvrdila Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

'Putnici su obavijestili posadu da se u moru nalazi čovjek, te smo odmah krenuli u akciju spašavanja i traganja. Brod je odmah po saznanju o svemu obavijestio Lučku kapetaniju u Splitu. Posada je uspjela locirati čovjeka, došli smo do njega te ga prebacili na trajekt gdje smo ga odmah utoplili. Prema prvim informacijama, čovjek se osjeća dobro. Trajekt se vraća u Supetar gdje već čeka tim hitne pomoći', kazala je Ivulić za Dalmaciju Danas.

Drama na trajektu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dalmacija danas

Kako je kazao putnik s trajekta, muškarcu koji se bacio prvo je bačen kolut za spašavanje, no on ga je odbio. Potom je posada spustila brod za spašavanje te su pronašli i spasili muškarca.

Inače, radi se o Jadrolinijom trajektu Juraj Dalmatinac koji je u 16:30 iz Splita krenuo za Supetar.

U PU splitskoj nam kažu da će u koordinaciji s Lučkom kapetanijom obaviti razgovor s muškarcem i utvrditi sve okolnosti.

Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske kazala nam je da će policija u suradnji s Lučkom kapetanijom obaviti razgovor s muškarcem u cilj utvrđivanja okolnosti.

Dalmatinski portal neslužbeno doznaje kako je nesmotrenom činu prethodila svađa s djevojkom.