lokalni izbori

Vice Mihanović: Koncesija za dužobalne linije i zelenije plaže u Splitu

24.03.2021 u 09:47

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Vice Mihanović priopćio je u srijedu da želi realizirati koncesiju za dužobalne linije, gradske plaže obogatiti zelenilom i novim sadržajima, a Splićani bi dobili i nove komunalne vezove za brodice.

Mihanović najavljuje da u gradonačelničkom mandatu želi realizirati koncesiju za dužobalne linije lokalnog karaktera zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Trogirom i Gradom Omišem, uz suglasnost za obalni i linijski promet.

Namjerava i da grad donese urbanističke planove uređenja za gradske plaže Kaštelet, Firule i Slatine koje bi se obogatile dodatnim sadržajem i zelenilom, a plaže će ostati komunalne, odnosno dostupne svim građanima i bez koncesije.

Najavljuje i da će nastaviti s projektom uređenja Žnjana koji će "konačno dobiti izgled i sadržaje kakve zaslužuje", kao i Istočna obala.

Nakon završetka radova proširenja šetnice na Istočnoj obali pokrenut će, kaže, transparentno uređenje i svođenje imovinsko-pravnih odnosa u korist Grada Splita. U suradnji sa stručnjacima i građanima pripremit ću prostorno-plansku i projektno-tehničku dokumentaciju, poručuje Mihanović.

Ističe i da će kamionski promet iz Gradske luke biti prebačen u Luku Stinice kako bi se rasteretio centar grada, posebice u ljetnom razdoblju.

Lučka uprava Split, najavljuje, izgradila bi lučke operativne površine, pristupnu prometnicu i sedam vezova za prihvat i pristajanje Ro-Ro brodova, a zajedno sa županijskom Lučkom upravom planira planira razvijati Luku Stobreč i Luku Slatine već u prvoj godini mandata.

Do kraja mandata planira pokrenuti i izradu natječaja, urbanističkih planova uređenja i projektne dokumentacije za značajne dijelove obalnog pojasa poput Orišca i Poljuda, na kojima bi dobili dodatne komunalne vezove za građane.

Obalni pojas vrlo je važan resurs, stoga ću kroz pametno i odgovorno prostorno planiranje raditi na njegovom upravljanju i tako ga zaštititi za buduće generacije, zaključuje kandidat za gradonačelnika Splita Mihanović.