SVE U SKLADU S UGOVORIMA

VEM se očitovao o lažiranju radijskog programa

26.04.2013 u 18:21

Bionic
Reading

Vijeće za elektroničke medije priopćilo je da nastavlja s pravdanjem sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2012. godinu te da je Radio Terezija iz Bjelovara emitirao program sukladno potpisanom ugovoru

U okviru kontinuiranog procesa pravdanja sredstava Fonda (Javni natječaj 1/12 i 2/12) Vijeće za elektroničke medije je na 27. sjednici donijelo odluku o prihvaćanju dijela pravdanja sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2012. godinu.

Vijeće ističe da je pri pravdanju sredstava nakladnika Radio Terezija d.o.o. Bjelovar, zbog javno iznesenih prigovora na njegov rad, zatražena dodatna analiza programa od strane neovisne kuće. Redovit uvid i dodatna provjera utvrdili su da je nakladnik emitirao program sukladno potpisanom Ugovoru o korištenju sredstava Fonda.

Prihvaćena su pravdanja sredstava Fonda za sljedeće nakladnike: Radio Ritam, Gradski radio, Radio Centar studio Poreč, Glas Podravine, Radio Kaj, Radio Đakovo, e-Radio, Radio Terezija, Matis, Radio Ploče, Radio Varaždin, Media-Mix-Radio 105, Radio Sjeverozapad, Jadranka, Ilok ton, Radio Vrbovec i Morski zvuk.

VEM obavještava nakladnike da će ih Stručna služba Agencije za elektroničke medije kontaktirati vezano uz stanje financijskog dugovanja te moguća druga pitanja važna za isplatu preostalih 20 posto sredstava, sukladno potpisanim Ugovorima.

O odobrenim pravdanjima sredstava Vijeće za elektroničke medije će redovito obavještavati nakladnike putem svojih internetskih stranica.