ŠPICA SEZONE

Velike gužve u splitskoj zračnoj i trajektnoj luci

30.07.2017 u 16:26

  • +19

Smjena turista izazvala gužve u trajektnoj luci i na autobusnom kolodvoru

Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Bionic
Reading

Kroz Zračnu luku Split ovoga vikenda proći će ukupno 55 tisuća putnika, a i sljedeći će vikend biti udaran, kažu u zračnoj luci, u kojoj vjeruju da će u konačnici zabilježiti nekoliko tisuća više putnika nego u istom razdoblju prošle godine.

"Nama su zadnji vikend u srpnju i prvi u kolovozu već tradicionalno najfrekventniji i udarni vikendi u sezoni. Tada subotom kroz našu luku zna proći oko 30 tisuća, a nedjeljom 25 tisuća putnika. Prošle godine u isto vrijeme nam je subota bila zaključena s 28 tisuća, a nedjelja s 20 tisuća putnika. Sada subotom imamo 30, a nedjeljom 25 tisuća putnika. Do sada smo zaista postigli prave rekorde u dolasku i odlasku putnika", kazao je Hini voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan.

Od početka godine ta je zračna luka evidentirala 1,4 milijuna putnika, što je 280 tisuća putnika više nego u istom razdoblju prethodne godine. 

I Trajektna luka Split bilježi ovoga vikenda vrhunac prolaska putnika. 

Šef Jadroliniijonog plovnog područja Split Ante Mrvica kaže kako će ovaj vikend završiti sa 60 tisuća putnika. "U luci nam je vrlo živo i prometno. Imali smo dodatnih linija za Brač što je i očekivano s obzirom da se veliki postotak našeg prometa i ostvaruje do tog otoka", kazao je Mrvica.