SMJENA TURISTA

Velike gužve na cestama

13.08.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena je državna cesta Drniš-Knin u mjestu Tepljuh, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima. Vrlo je gust promet dionicom autoceste A 1, između Zagreba i Bosiljeva posebice pred naplatom Lučko, pa se vozačima savjetuje da koriste naplatu Demerje gdje se cestarina može platiti karticama i ENC uređajima.

Usporeno se vozi povremeno na Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu te Jadranskoj magistrali u blizinama turističkih središta. Zbog većeg broja hodočasnika koji se kreću u smjeru marijanskog svetišta u Sinju vozači se mole za dodatni oprez.

Danas do 14 sati zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, te u nedjelju i ponedjeljak od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti D1.

Pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera na graničnim prijelazima: Kaštel, Plovanija, Pasjak, Macelj i Bregana, te Stara Gradiška i Slavonski Brod. Promet je pojačan u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu, Pagu te u lukama Zadar i Split, javlja HAK.