djeca u školskim klupama

Većina hrvatskih školaraca dva dana na online nastavi, no ne i učenici u Sisku

04.11.2021 u 09:46

Bionic
Reading

Školarci u Sisku i danas su na nastavi u svojim školama. Naime odlukom Grada nastava se odvija prema modelu A, dok se gotovo u cijeloj Hrvatskoj odvija online

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs prije više od tjedan dana odlučio je da se nakon blagdana Svih svetih i mini jesenskih praznika ovaj četvrtak i petak nastava održava online.

'Odluku su uz preporuku stručnjaka donijeli lokalni stožeri koji su kontaktirali s nama s tim idejama. To je osnovna značajka odluke koja je donesena u svim županijama. Zašto? Zato što imamo dramatičan rast novozaraženih, i to u dječjoj populaciji u prvom redu. Nije to nešto što nismo očekivali. Ukazivali smo na to da će najvjerojatnije zbog delta soja doći do širenja u učeničkoj populaciji, kao što smo u prošlom valu tvrdili da se ne širi unutar škola. Pokazalo se tad da smo bili u pravu jer je udio djece u općoj populaciji pozitivnih bio 0,25 posto. Sad smo prešli jedan posto. Taj rast u tolikoj mjeri iznenadio nas je jer smo u roku od tjedan dana dobili povećanje broja pozitivnih učenika za 100 posto. Od 2000 prije tjedan dana sad imamo preko 4000', objasnio je ministar prošle srijede.

No Grad Sisak odlučio je da učenici sisačkih škola ipak pohađaju nastavu u školama, znači prema modelu A.

Podsjetimo, u Sisačko-moslavačkoj županiji jučer su bila 123 nova slučaja zaraze, čime je ova županija gotovo na začelju ove neslavne top liste.

Sisačke osnovne škole odlučile su se za nastavu po modelu A Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk