LEGENDARNA SPLITSKA ŠKOLA PUJANKE

Važna obavijest: Svi učenici moraju na misu!

18.10.2013 u 16:54

Bionic
Reading

Učenici iz splitske osnovne škole Pujanke nakon gotovo tri godine dočekali su početak nastave u novom aneksu s 14 učionica, a obilježili su ga tek razgledanjem zgrade i misom u obližnjoj crkvi svetog Pavla Apostola, koja je za svu djecu bila - obavezna

'Važna obavijest', stoji na web stranicama, gdje se velikim plavim slovima obavještava đake da su 'dužni nazočiti svetoj misi sa svojim razrednicima'.  Misa je u petak ujutro i održana, a istinu za volju mora se kazati da je na njenom početku svećenik napomenuo da ipak nije obavezna i da u crkvi trebaju ostati samo oni koji zbilja žele.

Ravnatelj škole Pujanke Boris Vidović tvrdi da je za obavijest na web stranici doznao tek kada je bilo kasno te da se radi o grešci. 'Nisam to pisao ja, već jedna učiteljica koja je krivo shvatila. Htjela je dati informaciju roditeljima da će se služiti misa koju i inače imamo na početku svake školske godine, ali je to učinila dosta nezgrapno. Ja to nikada ne bih tako napisao', kazao nam je Vidović.


'Ima učenika koji ne vjeruju, a to je uostalom privatna stvar njih i njihovih roditelja. Nažalost, učiteljica je pogrešno shvatila', opravdava se Vidović. Sankcije za previše revnu vjernicu među školskim osobljem neće biti jer je procijenjeno da se radi o nenamjernoj pogrešci. Obavijest još stoji na školskim stranicama, a njeno uklanjanje ionako nema smisla jer je događaj završen.

'Što je, tu je. Danas smo imali dosta praznog hoda jer su djeca došla na razgledavanje nove zgrade, pa je možda i bolje da su bila u crkvi nego na ulici', zaključuje ravnatelj Vidović.

Škola Pujanke, inače, nakon beskrajnih radova konačno je dobila novi aneks vrijedan sedam milijuna kuna i u ponedjeljak se iz 'izbjeglišta' u pet splitskih škola u nju vraćaju učenici od prvog do šestog razreda. Zlobnici će kazati da bi radovi možda i prije bili završeni da se molilo na vrijeme.

Za sedmaše i osmaše i dalje nema mjesta jer tek treba ukloniti ruševnu glavnu školsku zgradu i izgraditi novu, a zasad se nitko ne usuđuje prognozirati kada će se to dogoditi.