veselo i bučno

Vatromet u ponoć obasjao hrvatske gradove. Pogledajte kako su izgledali novogodišnji dočeci diljem Hrvatske

01.01.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Mnogi hrvatski gradovi sinoć su uz pjesmu, veselje, ali spektakularne vatromete ušlu u novu 2019. godinu. Kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj galeriji

Zagreb

Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić.

Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

Okupljene Zagrepčanke i Zagrepčane te goste glavnoga hrvatskog grada u Novu potom je krenuo zabavljati legendarni zagrebački bend Hladno pivo, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom.

Rijeka

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel.

U programu novogodišnjeg dočeka na Korzu, koji je organizirala gradska uprava, do ponoći su nastupale grupe Nord i Fit, a nakon ponoći Whiteheads i Vojko V.

Gradonačelnik Vojko Obersnel poželio je svima sretnu novu godinu, puno ljubavi i sreće u 2019.. "Večeras počinjemo odbrojavati zadnjih 365 dana do 2020., kada ćemo biti Europska prijestolnica kulture, a onda zabava svaki dan!" rekao je Obersnel.

  • +23
Doček Nove godine u hrvatskim gradovima Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Split

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

To je zapravo već treći doček nove godine u Splitu danas s obzirom da je nakon tradicionalnog klapskog pjevanja ispod ure od podne do 15 sati na Pjaci održan legendarni doček rane nove godine "Uranila Nova" i dječja Nova godina u Đardinu.

Osijek

Osim u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima, veliki broj Osječana Novu 2019. godinu dočekao je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića.

Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića organizirao je grad Osijek, a građani su bili počašćeni čajem s rumom i kuhanim vinom te vatrometom uz ponoćni valcer. Na dočeku Osječane su zabavljali Igor Delač i "Aura bend" te Tamburaški sastav "Lege".

Brojnim sugrađanima u dočeku Nove Godine na središnjem gradskom trgu pridružili su se osječki dogradonačelnici Žana Gamoš i Boris Piližota.