u orašcu

Vatrogasac Goran Komlenac ispraćen na vječni počinak

02.08.2022 u 20:57

Bionic
Reading

Obitelj, prijatelji i kolege vatrogasci ispratili su u utorak na groblju u Orašcu kod Dubrovnika na vječni počinak 42-godišnjeg Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, koji je u nedjelju stradao gaseći požar

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je da Komlenca najviše pamti po osmijehu.

„To je kod njega bilo posebno. Uvijek se smijao. Kad god bih ga sreo. Bila je čast raditi s Goranom. Brinut ćemo za njegovu obitelj i nikad ga nećemo zaboraviti”, izjavio je Simović.

Zapovjednik Dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović poručio je kako u sjećanju na Komlenca treba ostati slika nasmiješenog i vedrog čovjeka, uvijek spremnog za konstruktivni razgovor.

„Kod njega će mi najviše nedostajati što je uvijek gurao i gurao naprijed. Išao nekim koracima. Možda je baš to u tom trenutku bilo kobno”, rekao je Krilanović.

lavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je kako je Komlenac bio dio velike hrvatske vatrogasne obitelji.

  • +23
Pogreb tragično stradalog vatrogasca Gorana Komlenca Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

„Ta obitelj vatrogasaca neće te nikada zaboraviti. Ni tebe ni tvoju obitelj. Bit ćemo uz njih”, rekao je Tucaković. Od Komlenca su se oprostili i njegovi prijatelji i kolege te dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

„Izgubili smo junaka, primjerenog vatrogasca, odgovornog roditelja i supruga te dobrog čovjeka. Bio je jedan od najboljih", istaknuto je na komemoraciji.

Goran Komlenac pokopan je na groblju Svetog Đurđa u Orašcu, a sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva u Hrvatskoj minutom šutnje i sirenama vozila odali su mu počast.