vatrena stihija

Otkriven uzrok dubrovačkog požara u kojem je život izgubio vatrogasac Goran Komlenac

01.08.2022 u 20:19

Bionic
Reading

Ljudski faktor uzrok je požara na dubrovačkom području u kojem je život izgubio vatrogasac Goran Komlenac, neslužbeno se doznaje

Dnevnik Nove TV ima neslužbenu potvrdu uzroka požara na dubrovačkom području u kojem je život izgubio vatrogasac Goran Komlenac, a riječ je o ljudskom faktoru.

Stjepko Krilanović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Dubrovniku u razgovoru za Dnevnik Nove TV je rekao kako neovisno o tome što su izgubili kolegu, posao ide dalje.

S obzirom na težinu situacije, pričao je i o nužnoj profesionalnoj pomoći.

'Vatrogasac treba biti jak, i mentalno i fizički. Vjerujem da ćemo uspjeti odraditi sve poslove. Dva psihologa nam stižu, preko Hrvatske vatrogasne zajednice...Vatrogasci su malo čudan svijet, malo zaziru od toga, ali evo ja sam imao dobra iskustva s tim, i uz dobar pristup, mislim da će im psiholozi pomoći', rekao je Krilanović.

  • +10
Veliki požar u dubrovačkom primorju Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat

Dodao je kako je komemoracija za poginulog kolegu najavljena za utorak popodne te da će biti pokopan sa svim vatrogasnim počastima jer je živio za vatrogastvo.

Istraga u ovaj požar traje, a vatrogasci su, čim su stigli na mjesto događaja, primijetili nešto čudno. 'To je ono što smo rekli MUP-u, čim smo došli na mjesto požara smo primijetili da je vatra započela s dva različita mjesta, razdvojena nekakvih 50 metara. Dakle, postojala je stanovita namjera za započeti požar, i nadam se da će istraga biti učinkovita', rekao je Krilanović.

Pripadnik DVD-a Orašac i JVP-a Dubrovački vatrogasci Goran Komlenac poginuo je gaseći požar u Dubrovačkom primorju. Nažalost, prva je ovo žrtva požara u Hrvatskoj u ovoj godini, a iza njega su ostali neutješni kolege, supruga i dvoje djece - od kojih jedno ima tek tri mjeseca.