UZ DUŽNU MOLITVU

Vatrenima čestitao i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

17.12.2022 u 22:32

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Dražen Kutleša čestitao je izborniku i članovima hrvatske nogometne reprezentacije na 'bronci' na Svjetskom prvenstvu naglasivši da su inspiracija mladima kako se uspjeh postiže poštenim, poniznim i ustrajnim radom

Čestitamo Vam na postignutom izvanrednom uspjehu osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru! Ovom „zlatnom“ broncom upisali ste se u anale hrvatskoga športa, a još više u srca svakoga čovjeka koji cijeni športski duh zajedništva i fair play-a, navodi se u čestitki.

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić / CROPIX

"Nakon povijesnog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. ponovno ste na natjecanju u Kataru obradovali sve navijače diljem domovine i svijeta, štoviše sav hrvatski narod. Dali ste dragocjeni doprinos u promicanju temeljnih vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti i hrabrosti. Pružili ste primjer i inspiraciju našim mladima kako se uspjeh postiže poštenim, poniznim i ustrajnim radom, istaknuo je Kutleša.

  • +34
Vatreni slave s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Kaže i kako osobito raduje što su se uvijek sjetili branitelja kojima i danas zahvaljujemo za žrtvu koju su podnijeli za samostalnu i slobodnu Hrvatsku.

"Pokazali ste da je njihova žrtva bila temelj i preduvjet kako bi naša domovina u zajedništvu slobodnih naroda mogla iznjedriti ono najbolje što ima. Primite srdačne pozdrave i izraze osobitog poštovanja uz molitvu da Gospodin blagoslovi Vaš rad i Vaše obitelji, napose u ovim danima iščekivanja svetkovine Božića kada slavimo rođenje našega Spasitelja Isusa Krista", poručuje u čestitki nadbiskup Kutleša.

  • +184
Slavlje navijača diljem Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic