restart koalicija

Vasilić u kampanji pod sloganom 'Ako može Krk, može i Hrvatska'

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 12:05
  • Objavljeno 26.06.2020 u 12:05

Darijo Vasilić

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL

Kandidat na listi Restart koalicije za 8. izbornu jedinicu i predsjednik PGS-a Darijo Vasilić počeo je svoju predizbornu kampanju pod sloganom 'Ako može Krk, može i Hrvatska', rekavši da je Krk i službeno najuspješniji grad u Hrvatskoj

Vasilić koji je i aktualni gradonačelnik Krka, priopćio je u petak da je ključ odgovorno i transparentno raspolaganje javnim novcem, da treba imati jasnu i realnu viziju razvoja, temeljenu na uređenoj prostorno-planskoj dokumentaciji i konkretnim razvojnim projektima, i stalno osluškivati potrebe građana.

Ocijenio je da postoji niz kriterija koje treba zadovoljiti da bi neka sredina, od najmanje do one nacionalne, bila uspješna. Važan je visoki komunalni standard, što je, kaže Vasilić, dosegnuto u gradu Krku te maksimalno ulaganje u obrazovanje, što mora biti prioritet svake države.

Vasilić kaže da je Hrvatskoj 'nužna deregulacija', ustvrdivši kako 'dosadašnje državne vlasti stvaraju iluziju da se red uvodi hiperprodukcijom zakona, a istina je upravo suprotna.

'Previše zakona rezultira prevelikim neredom, nesnalažanjem u šumi propisa, blokiranjem umjesto pojednostavljenjem procedura, značajno otežava umjesto da olakša život građanima, lokalnoj samoupravi, ali i investitorima', zaključio je.

Navodi i da je 'decentralizacija jedan od ključeva sretnije hrvatske budućnosti, temelj bržeg i jačeg razvoja zemlje'.

Istaknuo je da se u PGS-u zalažu za načelo supsidijarnosti, koje znači spuštanje nadležnosti i mogućnost donošenja političkih odluka na najnižoj mogućoj funkcionalnoj razini, dakle na gradove i općine, uz spuštanje i financija na niže razine.

Vasilić je ponovio tvrdnju da je 'oko tri četvrtine ministara Vlade Andreja Plenkovića moralo odstupiti sa svojih funkcija i to uglavnom zbog niza otkrivenih korupcijskih afera'.

'A korupcija, nepotizam, klijentelizam i uhljebništvo samo su krajnji rezultat strahovito negativne selekcije što ju je davnih godina u Hrvatskoj inaugurirao Franjo Tuđman odabirući 200 bogatih hrvatskih obitelji. Svi kasniji predsjednici HDZ-a, ali ne samo te stranke, samo su dodatno širili svoju korupcijsku mrežu i uplitali u nju sebi podobne ljude pa danas imamo to što imamo- osiromašenu, rastočenu Hrvatsku izjedenu korupcijom i pljačkom', zaključio je u priopćenju predsjednik PGS-a i kandidat Restart koalicije

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!