RUKOMETAŠI NA PRIJEMU KOD SANADERA

'Vaše srebro sjaji kao zlato'

02.02.2009 u 15:11

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske Vlade Ivo Sanader primio je u hrvatske rukometaše, čestitao im na osvajanju srebrne medalje na SP-u rekavši kako 'srebro sjaji kao zlato', te najavio izgradnju Rukometnog doma u Zagrebu

Ponosni smo na vas. Osvajanje srebrne medalje fantastičan je uspjeh, rekao je Sanader rukometašima i članovima stožera u Vladi na primanju.

"Dragi prijatelji, ostvarili ste sjajan uspjeh za Hrvatsku i njene građane, a prije svega za mlade", rekao je Sanader podsjetivši na kontinuitet koji hrvatska rukometna reprezentacija ima u osvajanju medalja. Izrazio je pritom nadu da će hrvatski rukometaši s takvim nizom nastaviti i iduće godine u Austriji na europskom prvenstvu. Premijer je naglasio kako će Hrvatskoj ostati šest novih dvorana koje će, kako je rekao, omogućiti odgajanje "novih Balića, Metličića, Vorija".

"Da nije bilo vas i vaših uspjeha ne bi bilo SP-a ni dvorana u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

Premijer je pritom istaknuo kako "nisu zaboravili Rukometni dom", te najavio njegovu izgradnju. "Nismo ga zaboravili i on će biti izgrađen u Zagrebu", rekao je Sanader.

'Datum ne znam, ali izgradit ćemo ga. Rukometni dom nije mogao biti u prvom planu zbog izgradnje novih šest dvorana u Hrvatskoj, u čemu je Vlada sudjelovala s 50 posto novca, a u Osijeku u potpunosti, rekao je Sanader novinarima nakon prijema.

Naprosto nismo mogli ići još i u njegovu gradnju, ali, budući da su rukometaši to zaslužili i da je to dogovoreno još ranije, imat ćemo razgovore s Gradom Zagrebom i realizirat ćemo i tu dvoranu', rekao je premijer. Sanader smatra da se SP financijski isplatio jer, kako je istaknuo, prvenstvo je bilo velika promocija Hrvatske "u turističkom, sportskom, kulturnom smislu".

Igor Vori, Ivano Balić i Petar Metličić  uručili su potom premijeru svoje dresove Sanaderu svoj dres, u ime HRS-a na svemu zahvalio se predsjednik Sandi Šola, a izbornik Lino Červar je dodao 'kako on zna da kad premijer nešto obeća onda to i izvrši', misleći pri tom na gradnju Rukometnog doma.

Vlada će na sjednici u četvrtak donijeti odluku o nagradi za srebrne rukometaše, a danas im je na prijemu uručena i monografija 'Boje Hrvatske'.