LOKALNI IZBORI 2013

Valter Flego i Damir Kajin u drugom krugu

20.05.2013 u 00:12

Bionic
Reading

'Istra nakon današnjih izbora neće biti više ista jer će institucije raditi svoj posao', izjavio je kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH za istarskog župana Damir Kajin. Prema neslužbenim rezultatima dobio je 35,86 posto glasova birača

Dodao je da kada su izlazni rezultati tako slabi i tako mali onda je jasno, kako je rekao, "da oni koji se bore za slobodu i vlastitu imovinu i koji su duboko stimulirani da izađu na izbore, mogu prevagnuti. Želim vjerovati da će za petnaest dana za razliku od danas, na birališta izaći i oni koji danas nisu i koji žele odabrati promjene', poručio je biračima Kajin dodavši da ako 'druga strana uspije dobiti' on će joj prvi čestitati.

Kandidat ove koalicije za pulskog gradonačelnika Peđa Grbin koji je prema neslužbenim rezultatima oko 25 posto glasova birača, kazao je kako ga - 'ovaj rezultat obvezuje da još jače radi'.

Kandidat istarskog župana koalicije IDS-HNS-Zeleni Valter Flego pak, iako mu je umaklo natpolovično vodstvo i pobjeda u prvom krugu, također ističe da je iznimno zadovoljan neslužbenim rezultatima izbora, a kandidat te koalicije za gradonačelnika Pule Boris Miletić večeras je istaknuo da su birači prepoznali dosadašnji rad i honorirali liste IDS-a.

U stožeru IDS-a i njegovih kolicijskih partnera u Puli atmosfera je uobičajeno optimistična, kao i za svake izbore dosad, obrađeno je 76,51 posto biračkih mjesta i kandidat za župana Flego je u vodstvu s 48,25 posto dok je drugi je Damir Kajin, kandidat koalicije SDP-HSU-HSLS-SDSS-SDAH sa 35,86 posto.

'Zahvaljujem svima koji su prepoznali naš program i naš rad. Uvjeren sam da ova poruka ovih dosad obrađenih rezultata jasno govori da birači žele mlade, obrazovane, neopterećene i stručne ljude na čelu županije. Meni osobno, srce je puno, iznimno sam ponosan i zadovoljan', poručio je Valter Flego novinarima.