ISTRAGA TRAJE

Uzrok nesreće belgijskog autobusa još nije pronađen

30.03.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Uzrok nesreće belgijskog autobusa, u kojoj je 13. ožujka u Švicarskoj poginulo 28 osoba a 24 ih je ozlijeđeno, još uvijek nije utvrđen, kazao je u petak sudac istrage švicarskog kantona Valais.

Sudac Olivier Elsig proveo je pet dana u Belgiji gdje je ispitivao djecu ozlijeđenu u nesreći te pri povratku u Švicarsku kazao kako izjave ozlijeđene djece "daju neke elemente ali ne omogućuju da se u ovom trenutku jasno odredi uzrok nesreće".

Tijekom ove faze istrage ispitane su i odrasle osobe koje su bile na mjestu događaja a pregledan je i autobus identičan onome koji je imao nesreću.

Smatra se da je nesreću mogao uzrokovati problem na kočnicama, ili problem s regulatorom brzine, a ne isključuje se i mogućnost zdravstvenih problema vozača.

Autobus je prevozio 52 osobe, od toga 46 belgijske i nizozemske djece, koji su proveli tjedan dana na skijanju u Švicarskoj. Nesreća se dogodila u tunelu.

Poginulo je 6 odraslih, među kojima i dvojica vozača, te 22 djece. Ozlijeđena djece, njih 24, stara su između 10 i 12 godina.