obratio se javnosti

[VIDEO] Tomašević nije iznenađen uhićenjem bivšeg šefa Gradskih groblja: Ako me iskreno pitate - bolje ikad nego nikad

14.07.2021 u 15:09

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu je komentirao nova uhićenja u Zagrebu, odnosno u Gradskim grobljima. U srijedu ujutro u akciji PNUSKOK-a uhićeno je petero ljudi, među kojima i bivši voditelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota. Uz Šegotu, privedena je njegova sestra Tamara, pomoćnik za pravne poslove u Gradskim grobljima Drago Pleš te dvije djelatnice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama

Zagrebački gradonačelnik kazao je da, što se tiče Šegote, postoje informacije da je priveden u svojstvu okrivljenika.

Tomašević je kazao da je najavio da očekuje daljnja uhićenja jer su 'krakovi korupcijske hobotnice veliki i rasprostranjeni' u Gradu Zagrebu i gradskim poduzećima.

'Spremni smo i dalje na suradnju s istražiteljima, naravno, uz presumpciju nevinosti svih osumnjičenih', kazao je Tomašević.

Istaknuo je da se nijedna gradska uprava u Hrvatskoj nije našla u ovakvoj situaciji kao njegova, u kojoj su se dogodila brojna uhićenja od preuzimanja vlasti.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

'Obnova je bila problem u GSKG-u, a i u ovoj podružnici, ali ne mogu govoriti o detaljima', kazao je Tomašević.

Kazao je i da je o nepravilnostima u Gradskim grobljima govorio kao zastupnik.

'Imali smo povećanje cijena za građane uslijed pandemije, a kao oporba smo tražili da se te cijene usklade', poručio je, dodavši da su se prihodi mogli povećati i bez nekih pogodovanja.

Tomašević je kazao da mu je poznat slučaj poduzetnika koji je u međuvremenu preminuo, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je obavio, a za koje nije bilo pokrića u smislu dokumentacije.

Istaknuo je da im je u interesu da se sve nepravilnosti raščiste i dodao da izgleda da je to bio modus operandi po kojem su se radile stvari.

'Što se tiče uhićenih u gradskoj upravi, to je u našoj nadležnosti i već ih je troje suspendiranih. Što se tiče uhićenja u Holdingu, to je na Upravi Holdinga da odluči. Zadnji put je smijenjen voditelj te podružnice pa vjerujem da će i tu biti nekih poteza Uprave', rekao je Tomašević. Naveo je i da nema straha za one koji su savjesno radili svoj posao i nisu sudjelovali u nepravilnostima.

Gradonačelnik je kazao da nije bio ni u kakvom kontaktu sa Šegotom otkada je preuzeo vlast, ali je podsjetio da je bio izuzetno kritičan prema njegovu radu dok je bio oporbeni vijećnik u Skupštini.

Tomašević je kazao i da ne zna zašto su akcije počele nakon što je promijenjena vlast u Zagrebu i nakon što je preminuo bivši gradonačelnik.

'Ipak bolje ikad nego nikad', poručio je Tomašević te smatra da je ključno i to da policijske akcije dobiju sudski epilog.

>>> Na ovaj članak reagirao je zahtjevom za ispravak gospodin Drago Pleš, a njegovo reagiranje možete pročitati ovdje.